Sunday, January 10, 2010

Trafik naik mencanak..Nuffnang Innit ke Gengblogger, ada lain?

Trend terkini berblogging adalah menggunakan 'penyebar berpengaruh' dengan tujuan menyebarkan artikel blog kamo dengan lebih efektif. Persoalannya, apakah benar untuk menyebarkan sesuatu benda tu dengan lebih efektif, atau hanya sekadar mengaut keuntungan dengan lebih berkuantiti. JMR ingin merungkai sumer persoalan ini, tapi perlukah atau biarkan saje trend ini berterusan? Atau dengan kata lain, Ada Aku Kisah?..oit apa yang ko merepek ni JMr oii..pagi-pagi dah merepek nih, g la bekpes ke apa ke luh..Yup, mmg aku nak bekpes, tp takde org nak teman nih, camner? Pas mandi sumer, elok je terus on lappy dan terpk pasal beza gengblogger & innit nuffnang..jgn salah sangka, ini bukan silibus dalam subjek Pengajian Malaysia anda di uni ye...

Aku taknak amik tao apa beza dua ni. Tapi yang aku tao, dua2 ni akan menyebarkan artikel blog anda dengan lebih efektif atao pendek kata, meningkatkan trafik blog anda.

 
Kompom ramai yang dah tao pasal ni, dah mungkin ramai gak yang masih tak tao. Tapi yang pasti, mesti ada lagi site2 seumpama ni kat alam cyber ni kan. So, kalo sesapa tao, leh la kita share reramai, jgn nak mam sorg je. hahaha..Every website ada dia nyer speciality sndr, tu pasal secara konklusinya, aku stop mencari perbezaan. Better kita mencari site seumpama ini, dari terus membandingkan mereka. Betol x?

Ada sesapa tak gheti gune menda alah nih?..Meh aku nak ajar..Ye murid-murid sumer, arini cikgu ada mesyuarat..hahah..len kali je ye cikgu ajar...

** next time ye, sesaje pepagi ni nak share apa yg aku pk tatkala bangun tido. 'id nitemare, can i sleep with u-theodore!!!'.....







JMRphotography

27 comments:

kenwooi said...

oh here's one..
www.bloggerunited.com
works the same.. =)

kenwooi.com

JMR said...

thanks bro...

akihiko said...

blogged.my pun sama
ada ping function cam gengblogger

nesca said...

yeah that, http://imcurtain.com and http://blogged.my :)

Mybabah said...

Salam bro Jamar. Cara yang dinyatakan memang berkesan. Tetapi jangka pendek. Jika mahu hit yang bagus untuk jangka panjang ialah dengan menghasilkan entri yang bermutu. Cara yang disebutkan hanya untuk memperkenalkan blog anda sahaja. My 2 cents.

saypOOL rafhtello said...

bangaki blogger network..haha

hami asraff said...

owh tak pernah try lagi pun.

cik nurulain said...

betul tu. just nak promote blog. itu la landasan nya. tp kalau blog mmg haprak, org tanak singgah lagi dah. nampak je profile pic mmg takde la nk klik. susah gak.

klu ade pun just mlawat cbox je. hurm~

NUNU EERA said...

owh..bru tau..
nnti tolg wat kan utk i leh x??;)

sophie said...

baru je smngat nk blaja..tgok2 nk g mesyuarat.alaaa,cikgu,cpat ajar!!

Mr Kamikaze said...

Betul gak tue..gua pn kadang2 tercari gak laman yg sama fungsinya cam nuffnang innit dan gengblogger..mesti ada lg byk kat luar tuekan..

Yunus Badawi said...

Sarapan apa pagi tadi?

izzat said...

Setuju dengan Mybabah, trafik daripada web2 komuniti ni hanya untuk jangka masa pendek. Penjenamaan blog dan kualiti entri lagi penting selain, penggunaan katakunci yang bagus untuk enjin carian.

Cik Cookie said...

Dude,
blh email x no hp ko kat aku?
ada bnda nak bincang pasal join venture nih.ASAP k


cookiedevine83@yahoo.com

m-online08 said...

after online verty tired
drink fruit juice relax your mind
http://www.e2station.co.nr
kindly share this with your friend
rewards yourself online shopping
http://www.emily.fr.ht

cik EPAL said...

rasa macam dah masuk :)

CintamaniszLite said...

byk ler mende cenggini. Takkan nak masuk semua???

sI tEDI said...

innit tu aku x tau guna

ekekkeke

avid gunner said...

setuju ngan mybabah.

JMR said...

mybabah..thanx babah..dalam blog ni pon kena communicate. 2ways communications penting kot.takkan la asik kite je nak kena jengah blog dia, dia tak dtg blog kita pon..tol x?

JMR said...

akihikko & nesca : thanx for the info..ill be there soon:-)

JMR said...

cintamanis: layankan aje sumer..tapi takde paksaan pon..just tanda sokongan..hikhik

JMR said...

nurulain : btol tu, isi kandungn lagi penting..yg catchy2 lg berkualiti...

JMR said...

CC : aku dh email sumer yg client nak tahu tuh..

JMR said...

mr kamikaze : kompom banyak lg kot..tak jmp jer...

JMR said...

sophie : dah2..g masok tido nuh..esok assembly...

asilahkassim said...

baru nak berkenalan ngan innit
haha