Tuesday, January 12, 2010

Sapa dah angkut LED TV??


Korang ingat tak masa kecik-kecik, camner rupa peti televisyen masa tu? Agak-agak, kalo hempuk TV tu atas kepala, agak-agak leh sampai syurga tak? Then kalo nak banding, warna yang kat dalam TV tu, ngan real color, jauh giler beza. Tu belum tanya gi zaman-zaman mak ayah korang kan, memang lain giler coz time tu hitam putih nyer TV je. Nak carik yang 40inch mmg haram takkan jumpa punyer masa tu. Astro Beyond memang tak nah terpikir pon time tu kot. Remote TV pon tak kenal, ada hati nak tekan remote Astro..hikhik..ni citer dulu-dulu la. Tapi zaman berubah, teknologi  juga berubah. apa kes ayat cam jawab exam BM paper2 nih?aiehh..

 

Aku bukan apa, sikit bengang la tengok LED TV Samsung yang ada kat market skang nih. Color gambar memang superb abes la. Geram nak sepak je yg kt kedai coz nipis sangat. Tingat citer Chipmunk, gara-gara tengok Chipmunk ngah perform kt Tv, diterkamnya gambar Chipmunk dalam TV sampai terbalik tv tu. Dah kata nipis sgt, try acu cuba terkam tv yg versi lama, mau hanjing tu yg terbalik blakang. Huhuh Yang plasma pon tak terbeli lagi nak letak kt bilik air(best pe sambil mandi tgk Tv , gilorr!), tup2 dah kuar yg nipis gini. Aiehh..Kalo pergi Astro B.yond Blogger Nite esok, leh gak ada peluang  nak dapat 32in HD TV LG. Nampaknya kena cari cara lain la plak. Any idea cik Nunu??

Ada tak sesapa yang dah angkut LED TV nih? 
OK tak kualiti dia??

19 comments:

mamai said...

angkat ajer tak yah bayar okay la...

~0~ said...

teruskan...

Didi Nadhirah said...

plasma pun takde huhuhu

JMR said...

mamai : tu angkt kena letak balik la jawabnyer...hahah

nURmALa mAZLan said...

wakakakaka~Tv dulu2 kalau hempok kat kepala confirm padam

JMR said...

mala : ya, dua2 padam ok..yg dihempuk & yg kena hempuk:-p

..nOj.. said...

ade yg borderless tu... gilak ah... bebaru ni ade kwn dpt adiah philips 32 inch punye... jeles gile rase nk pg umah dia sepak2 je tv tu

Cik Cookie said...

aku pakai TV itam putih.
huhuhu

Filla ~ Kasih Aleeya said...

dulu2 ingat lagi.. stok kene hempuk kuat2 baru leh on.. mati lagi..hempuk lagi... huhahah..

nice blog!

JMR said...

noj : ganashnyer noj nih..bila nak g sepak tu?..leh i tumpang skaki:-p

saypOOL rafhtello said...

doa byk2..
klu xmenang simpan duit beli benda ni.. =)

JMR said...

CC : ko pakai lagi ke la nih??bgos tol ke save budget:-p

░♥si lampu neon♥░ said...

nak free je! haha

MiSs FaiRlaDy JiM said...

setakat ni LCD sony bravia yg 32" tue alhamdullilah okaylah tak ada lak dia wat hal or gambar tak cantik.. antara yang Miss jim suggestkan adalah Sony dan Samsung saja..yang lain2 tue tak jamin...

JMR said...

saypool: nak menang camner, aku tak g yg astro nuff tu..tiket dia bg 1 je..bini xescort, xleh g ler..hahahah

sI tEDI said...

TV aku dulu macam akuarium ikan!

NUNU EERA said...

ye, ye..nnti i bli pki wet bonus i ye dear..;)

cik EPAL said...

tak mampu lagi nak beli :)

sophie said...

nk beli tb pon x mmpu. hehehehe