Saturday, January 9, 2010

Naper ko leh drive Ferrari??


Sejak dua menjak ni, persoalan yang sentiasa bermain di benak fikiran JMR. Naper ko leh drive Ferrari selambar je tepi aku? Apakah ciri-ciri yang melayakkan ko drive Ferrari?

Panas tol hati nih..Dah la overtake aku selamba je kat double line. Lagi panas sebelum ko overtake Cayenne dah potong aku, then pas ko, Porsche lak overtake aku. Bergegar jalan jap ko press minyak. Sakitnyer hati. Seb baik, pastu Wira nak overtake, aku dah tak kasik dah. Huh..Tapi takpe la, depan jalan tu sket, ade bumper, korang kena slow down, dan lagi best, masa kt traffic light @Bandar Utama tu, lampu ngah merah, so korang kena benti gak. Berjaya gak aku cucuk belakang ko wahai Ferrari, Cayenne & Porsche..Puas hati aku!!!

Tapi korang 3bijik ni nak g mana ek memalam nih? Dah sorang je dalam satu2 kete, takleh ke kongsi kenderaan, muat je dalam Cayenne tu sumer, kan senang........



**cerita sebenar yang berlaku pada Jumaat, 1130pm, Bandar Utama, PJ.







11 comments:

afiq said...

kaye2 betol diorang nih.. haih!

ariff said...

wahahaha. tapi kalau aku kaya nanti tak nak beli kereta mahal2 camni.

buat kaya AP king je. kalau duduk oversea aku beli

sophie said...

w0w..kter nk up2..bestnye law dpat kter cenggitu

Redz da Tsar said...

Hehe.. Sabo je la...

Dulu mase aku bawak kancil, banyak jugak nak try overtake aku kat highway... Atas dasar berhemah, aku benarkan sapa nak overtake kecuali kereta proton atau perodua.. haha... Berhemah tak aku?

Kalau ada cubaan memotong dari perodua atau proton, memang aku pecut...

Tapi, aku tak overtake orang la biasanya kecuali bawak lambat sangat~

ezam said...

siti nurhaliza pon ade ferrari gak..hohohohohoho ada kaitan tak???

sI tEDI said...

ko langgar sedikit kereta dia..

IxoR@ said...

jadikan sebagai pembakar semangat....

jangan ko bakar keta dorang sudah la ye....hehehehehe....

Shaifful Hairi b Ramli said...

nak langgar? agak2 ler hihihi keter ferarri kalau calar sikit cat dia makan riban jugak tu...bersedia ke kita nak ganti kalau dah itu kesalahan kita? satu lagi kalau time atas jalan..ntah kenapa kalau time sesak..bila ferarri atau porche atau lamborghini overtake ..hati kita sejuk jerrr biarlah kat depa nak overtake ke nak cilok ke nak cucuk ker..tapi kalau wira atau kancil jadian buat camtu..kenapajadi panas hati kita pulak meh? hhahah renung2kan dan selamat beramallllll

F I T said...

perghhh smart siot..sama je cam ferrari yg dapat masa isi Shell tu haha

Didi Nadhirah said...

kalo kete camtu potong takpe..tp kalo kat highway kete umpama kancil potong dengan ajunya tak berderau darah tgk

F I T said...

nk laju sumbat kuda byk2 dlm enjin tu..baru power skit haha