Sunday, January 31, 2010

Nak pergi Universal Studios Singapore !!!!

Wah, Singapore dah ade Universal Studios. Projek Universal Studios Singapore ni dah berlangsung sejak awal 2007 lagi. Tender dimiliki oleh Infinity@The Bay Pte Ltd sebuah syarikat kerjasama antara Genting International & Star Cruises (“Genting”). Lokasinya di Pulau Sentosa. Nampaknya makin ramailah pelancong yang akan berkunjung ke Singapora nanti. Malaysia bila lak eh?
Illustrasi pelukis bila USS dah siap. Cam best je kan. Pasni leh g Universal Studios since dah dekat skang nih.
Fake shooting place.
Macam betol je kan. Dok kat dalam ni, cam betol2 dok kt lokasi sebenar.
SHREK pon dah ade keR??
 Tak pasti lak, yang ni utk shooting location apa.
Yang real lagi best, siap ada model yang sama rupa ngan pelakon2 sebenar.
Tingat a few years ago, aku nah jejak kaki kat Universal Studios Japan. Unik beb. Membe kat US pon ingat aku gi sana senyap tanpa inform diorang. Alang-alang wat bangunan tipu, biarlah bagi nampak real kan? So, bila agak-agak Malaysia akan ada taman tema cam gini??

Psst..sapa plan nak g Universal Studios Singapore? Jom gi sesama weih..takpon wat gath kat sana. Best gak kan?

13 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

nak g gak!!

a kl citizen said...

assalammualaikum

memang nampak best

ezam said...

ptptn dh blok nk ke obersea..caner nk gi sana..hahaha

farra-eng said...

bestnya kalau berpeluang pergi tempat2 mcm tu

NuNu EeRa said...

jom g..present utk 14 mei nnti..
kne plan awl2..bru bez..kan??

MaizaC'Joe said...

salam

wah bestnya.. bila nak da peluang g sana nih..

saypOOL rafhtello said...

klu byk duit bolehlag gather kat sana..klu aku nk join tunggu la 10 thun lagi..hahaha

deusXmachina® said...

gua baru balik london
tgk arsenal kena tibai dgn m.u
erk888

Solehah said...

wah, mmg canggih la..best gak kalo buat lawatan sambil belajar di sana.

Kaseh NazLieza said...

alololo..kurus jerk jmr dlu..

JMR said...

hahhaa..tu dulu la...heheh

CAHAYA said...

dah bukak eh Singapore punya? Kat mana eh? Mahal x masuk?

JMR said...

bulan 5 ni rasanya. dewasa RM160++..sentosa island kot. jum pegi..