Friday, January 22, 2010

Hari Jumaat yang menawan..

Seminggu yang hebat. Hebat sangatkah? Ya, dalam konteks kehidupan aku je la. Tak de kaitan pon ngan kawan baik atau pon musuh terbaek aku. Sikit pon takde saling kaitan. Bukan soal karier, tapi soal side-karier ( ade tak word gini??) ala yang macam sidemenu, sideincome tu la, wateva, tak penting pon coz aku dah pass SPM.



Minggu ni dapat invi join team basketball. Weh, gelak lak. Tu la taktao, aku suatu ketika luh, giler men basketball, atau leh dikenali sbg 'basket'.tu pgglan manja kot. Seb baik tak wakil Mesia, takat wakil negeri je..tp tu dulu la..hehe..Kali ni terpaksa tolak offer tu, coz aku sedar sapa aku. ahakz..no commitment la nak turun training bagai. Gpon, badan dah tak fit cam dulu, mau 4,5 bulan kena jog luh baru dapat balik stamina sumer tu. huh..tak suka..tak suka..tak suka...Pa pe pon, terima kasih la pada yang menjemput, mesti sbb korang baca resume aku kan. Tu dulu la bro, sila faham dan lihat ke arah saya skarang ye..

Fotografi? Fotografer? Photographer? PHoto? ye, sumer tu sama je dan saling berkaitan antara satu sama lain. KEnapa? January2010 bermula dengan baik. Ye, aku freelance je, takde sepenuh masa pon. Maybe 1day leh wat sepenuh masa, tu pon kalo dah segan takot nak men ngan high voltage mahupun low voltage. Dalam banyak job assigment wedding photography ni, aku tak sabar nak tunggu wedding membe lama aku, Nazman&Adani. Yeah, aku photographer diorg k. Kata kawan kan..God's willing, give them the best shot..Dan juga perkembangan terbaru, dapat lak jadi sub kepada biz Pn.Lieza&suaminya. Semalam baru deal. Dan juga menunggu pengesahan dari 1company  lg utk jadi sub diorang gak. Best2 & alhamdulillah...

January2010 adalah bulan tanpa outstation atau dalam bahasnya nyer, 'kije luar'. Dok men dalam area KL, balik2 KL, Damansara, Gombak, PJ..tu jer..huhh..buhsan giler...Giler tak sabar tunggu February2010, dari KL ke Terengganu ke Perak. Then ke Penang juga. PAstu ke mana lg ye? Dear, tlg jawabkan leh?...Opss, ke Texas jangan harap la. Ye, mengapa kamo cancel trip ke Texas ya? Hancur harapan cium Burberry wallet idaman aku utk besday kali nih..**cedih..

Antara "engineering + basketball + photgraphy + travelling", sumernyer aku suka. Walaupon ada yang berpendapat, sumer tu bukan dalam kumpulan yang sama. Tapi bagi aku, ianya tetap sama, SAMA DALAM HATI&JIWA JMR...

ada aku kesah???..hahahahah






14 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<

basketball?? yeahhhh satu kesawanan kalau x main zaman dulu2 kala!

mamai said...

semoga rezeki murah selalu

Anggerek said...

en JMR, please make sure gmbr i ade mase wedding A&A nanti hheheheh.

azlina said...

jmr apapun yang kita lakukan selagi tidak menganggu hak org lain lakukanlah janji nmr bahagia...sukur ats rezeki yg melimpah..alhamdulillah...

ezany said...

mesti suka travel ni.. hehe.. den tak pnah men basketball.. tinggi ckp2 mkn jer.. hahaha..

.millalara. said...

ohh basketball.. main juga dizaman badan ringan macam kapas.. skrg ni,, hanya melihat dr kejauhan je la kan :)

may evthin goes smooth buat kamu ohh.. gdluck ;)

Ajey Mahat said...

JMR.. smoga bjaya.. amin2 ya rabbala'lamin.

Solehah said...

tak kesah..huhu..

semua lain-lain, tapi semua menarik..rugi kan kalo tak cuba kesemua sekali..

ezam said...

hasil2 foto kamu mmg cun..no wonderla ramai org cari...teruskan usaha anda...mcm nk follow aje....heheheh

seimura said...

aku lbh suka fotografi antara byk2 yg ko sebut tu haha.

kawie2020 said...

betul tuh.. buat ape yg ko suka...

nak ikut kata org jenuh la jugak kan... hehehhehehe

hisham said...

dalam byk 2 bidand tu mane satu yg ko paling suke???...tp seikhlasnye sume yg ko minat tu mmg menarik...

DeVoTeD LiLy said...

photography is fun...
engineering sgt saket otak kan??
basketbol best la jgk...

tp fotography plg best...

Kaseh NazLieza said...

jmr...sory dh lama xjengah blog u...anyway thax sbb annouce kt reader..siap wat link lg...i like...=)

jmr...ader sedara lieza tnyer..if minat nk wat family outdoor shoot dlm 100 pcs caj bpe erk..?