Friday, January 22, 2010

Dunia nie memang kecil..BENGANG si AKIM Af (apa kaitan???)

Bukan aku menidakkan kebesaran dunia ciptaan Illahi, cuma kadang datang terpikir betapa kecilnya dunia ini. SMS dari seseorang, dia bilang, " Fuck off, dia sama department ngan aku " someone yang paling dia nyampah buat masa ini, tetiba join company dia. Ya, bukan kerana dia dijemput, tapi bos besar yang arahkan dia masok department yang sama. OMG..kecilkan dunia, benda yang dielak, benda tu yang Tuhan kasi. Hope tidak terjadi terus secara langsung kepada aku. Fuh kiri, fuh kanan, tolak bala.


Aku hanya mampu luahkan simpati kepadanya. Al-maklumla dah namanya satu department, kompom selalo 'bekerjasama'. Wah, tak kenal maka tak cinta. Oh ye, ini takde kena mengena dengan rasa suka pandang pertama, tapi ini kisah dah lama kenal, dan juga dah kenal siapa dia sebenarnya. Harapnya kawan aku ini terus bersabar dan bijak menggunakan ruang sebaiknya. Kadang-kadang diam itu pintar, tapi ada gak orang yang berdiam sebab memang tak tahu apa kan? Dan juga ada yang tak reti diam, padahal sumer fakta adalah pura-pura semata atau bahasa pendeknya auta. See, my BM not really suck.

KESABARAN ITU ADA BATASNYA.

Ya, aku tak pasti batasnya setinggi mana, atau pun sekuat mana. Tapi memang ada bataskan. Kalo korang la kan, leh tahan lama mana bila berada dalam situasa ini. 1bulan? 2bulan? 3bulan? atau pon 4bulan?

Patotke aku ajar kawanku ni doa-doa untuk menjauhkan setan atau bahasa bakunya syaitan yang bertopengkan manusia yang bernama jantan. Opss..

**Peringatan, sila baca dengan intonasi lembut tanpa membayangkan perasaan marah/bengang seseorang kepada seseorang.









JMRphotography

22 comments:

NUNU EERA said...

Dugaan Allah 2 kan..semoga kwn u 2 kuat n xmudah melatah..nnti i bgi doa yg adda bgi utk mhadapi musuh 2..

seimura said...

weee... xbaik benci2 n menyampah kt org. xpe lah...redha je.

saypOOL rafhtello said...

kadang2 benda yg kita nak elakkan benda tu la yg jumpa kita..

Kancilbiru said...

adakalanya sesuatu yang kamu benci tu, amat baik bagi kamu....manalah tahu, pasni kot kot jadi BFF pulak...haha..sementara ni, ko ajar je la apa2 doa kat kawan ko tu....doa menahan bengang :P

~0~ said...

sabar la...

cik selamah kundang said...

sabda Nabi:bencilah manusia seadanya.dan sygilah manusia itu seadanya...

tp kalo kena...blank gk kot.hik hik hik

helena's said...

saya baru putus dan saya baru dpt berita si dia akan satu blok dengan saya.

camane nak lalui hari2 tu?oh!

..nOj.. said...

skang benci mane tau nanti leh jadik bff plak kan. sabo jela. byg kan la org yg kte benci kte kena pura2 hepi je dpn dia... fuhhh

Kujie said...

kata orang bijak pandai.. lagi tinggi iman kita, lagi kuat kita di duga...tu tanda2 org berimanlah tu..


hehehe

Anggerek said...

camne doa tuuu? heheheheh

MiSs FaiRlaDy JiM said...

dah alang2 sedepartment better gunakan org tersebut untuk menyelesaikan semua tugas2 yang diberikan boss besar..idea yang bagus bukan..

Redbloodsnow said...

sgt x best wooo if sedepartment dgn org yg kte benci..pity ur fren..huhu

Kaseh NazLieza said...

ERMM..NAMPAKNYER EN.JMR KITA TGH JIWA KACAU...XPE2 BYKKAN BSABAR K..

JMR said...

lieza : mana de..tu kawan le, bukan saya..hehehe

JMR said...

nunu : dia selumber je ma..tak melatah g setakat nih..mananyer doa tu?

JMR said...

seimura: kalo leh membenci, mesti gk bersedia uk dibenci..perfect!;-)

JMR said...

sypool : ko slalo kena gk ke bro?:-p

JMR said...

~0~..nnt aku bgtao dia suh bsabar..:-)

kawie2020 said...

kadang2 yg kita x suka awal2 akan jd kesukaan kita yg utama... begitu juga lah dengan org yg kita benci akan jd kawan baik kita pula kan... hehehhehehehhe....

kata2 napolean: berkasihlah dgn musuh anda dan anda akan menang keatas musuh anda itu... hehehehhehe

JMR said...

kawie: yeah, btol tu bro..tp minta jauh la jadi kwn kepada msuh...
pndai napoleon berkata-kata erk..dh lama kenal ke?:-p jgn mare

perempuan ITU said...

Alahai,jangan la benci membenci.Sabor jela

kiri kanan

Yunus Badawi said...

Selalu jadi mcm ni. Benda atau perkara yg kita tak suka yg kita dapat. Allah nak menguji agaknya. Kpd kawan ko tu, selamat menghadapi hari2 mendatang hehehe