Thursday, January 28, 2010

Cashout Nuffnang utk OverExpenses..


 Gambarajah 1 : orang len letak RM yang giler2, selamber je aku letak RM0.00..tp tu lepas cashout kan?.heheheh.ade aku kisah?

Terbaek la. account Nuff dah kosong. Ni sumer gara-gara modem aku wat hal. Amik lu, puas hati aku. Tapi mahu sebulan dua lagi nak tunggu cek sampai. Hikhik..takpe, janji aku puas hati. Tapi naper lak aku takpuas hati tadi?

Apa kaitan Nuffnang, modem & ketidakpuasan hati aku?

Kisahnya, tetiba je modem ZTE MF627 takleh pakai pas format lappy nih. Ok fine, dalam hati, ade kot modem 20hengget kt lowyat. Saje nak sedapkan hati kan. Skali survey, nah amik ko, kalo tak register line, mahu RM280, bak kata cik NuNu, ala, tak mahal pon. Hukhuk..nak kena sekeh budak kecik nih. Perah punya perah idea, last2 dapat gak solution. On the spot, terminate akaun celcom lama, register akaun baru. Yeah, aku dapat beli modem ngan harga yang amat murah dengan line baru skali..hukhuk..Huawei Stick Modem is better than ZTE, bak kata Cina tu,

'Itu ZTE cikai punye beland ma, tarak bagus woo' 

oit..tak menjaga hati pengguna modem ZTE langsung. Cikai lu apek....

So, apa hal lak ngan Nuffnang nyer? Ntah, aku pon taktao. Aku tengok cam ade duit dekat2 RM sejuta, aku cash out je la. Mana tao, kalo ade korang nak pinjam ke, takpon ade yang nak shopping kt Jcard day ke, takpon yang nak beli kasut Vincci SALES 50%, leh gak aku tolong kasi pinjam. Saya ulangi, 'pinjam' je ye. Walaupon banyak, tak bermakna aku tak kedekut. Ya, saya amat kedekut. hahaha...Tolong la faham saya. Duit dekat RM sejuta tu saya mau beli lense utk Nikon saya je pon sebenarnya. Ingat kalo ada lebih ,nak gak bg kat sesapa yang minat Fairlady barang sebijik dua. Huh...

argh..malasla nak membebel sumer ni. So, aku end up essay aku nih dengan kalimah ....

" ...rupa-rupanya aku hanya bermimpi"..

SEKIAN.

So, itulah kaitannya dengan 'ketidakpuasan hati'. hehehehe.....



**mau beli lense je pon ngn duit Nuff tu.....huhuhuh



25 comments:

~kuyam~ said...

bile la sy nk cash out duit nuffnang neh.huhu

atreyu strange said...

Klu aku pakai modem ZTE pun, aku malu ngaku dowh! HAHAHA!!

p.s. Aku tanak ngaku aku penah pakai modem ZTE. PENAH.

JMR said...

kuyam:bila2 masa leh kan..hehe

JMR said...

atreyu: aku taknah malu pon..aku bangga..hahahah

etomyam said...

heheh..join advertlets la geng, depa pakai sistem page impression, at least dapat gak 50 sen sehari hahaha

~ ReD ~ said...

celcom .. kuasa di tangan anda.. hehehe

JMR said...

etomyam: sy masih setia ngn NN, rs lebh dr 50sen 1ari..

JMR said...

RED : di tgn sy takde kuasa...

Hazzy Ishak said...

duit duit...terasa dah kopak sikit bulan ni..pinjam duit boleh???

~0~ said...

ku tengah kering...nak cashout jugak la..kehkehkeh

Nadya ©™ said...

Kalau pinjam tu ada dikenakan interest tak..hehehe

Iznie said...

hehe....
ada plak...


yey...! nnti buat kenduri ek bila dapat duit tue....hohohoho

Kaseh NazLieza said...

ala...lieza bru jer nk mnta jmr banjer kenny rogers...npe mimpi jerk..uhuk3...

Miss Q said...

baru RM6.50.. lambat naik laaa

JMR said...

lieza : mimpi tu yg RM setgh juta jer..yg lain nyata realiti..hahaha

Uruchimaru @ kf said...

gwe pun sdg berkire-kire nk cash out nuff tue!

sI tEDI said...

berapa RM bro??

NARDtheNERD said...

dah cash out nuff eyk~...

belanje laaaaa~

=)

JMR said...

si tedi : cukup la nak beli lamboghini sebijik dua..hahahah..sis lg byk kot

JMR said...

uru : jum cashout..dh ujung bulan nih..heheheh

sueanne said...

boleh beli lamborghini???

fuiyooooo byk tue..heheheh

|| NaFiRaa || said...

pssstt..bape amount nya??? hehehehe:)

NuNu EeRa said...

da cash out yek?? nk pinjm wat shoppin kt guardian je..hehe..

p/s: modem bru ni bkn 'pinjm' kan??

deusXmachina® said...

selalu nuffnang kalo cashout lambat ke sampai
aku rase cam nak cashout jek, w'pun xbyk lg
erk888

tia said...

duit nuff pun boleh buat sara hidup ek..
hebat ar..