Thursday, January 28, 2010

Bila seorang budak lelaki angau bercinta..

Aku musykil tol ngan nafsu dia. Ya, dia lembut tapi bukan songsang, taknah bercinta ngan girl, malu-malu ngan girl, teror masak, sumpah sila percaya, kalo dia masak memang terangkat abes. Bahasa lak memang sopan santun, tertib terjaga. Sesyuai sangat kalo dibuat menantu. Tu dulu, sebelum dia menemui cinta. Cinta dengan budak perempaun ye, bukan dengan budak laki k.


KINI, segalanya berubah, henset kekal di tangan kecuali ngah mandi. Ngah berak pon pegang henset gak kot. ngah beriadah toksah cakap la, henset memang tak lepasnyer. Manjang je bunyi SMS, call memalam je sebelum tidor. Sudah lelaki sejati kah dia berdasarkan simptom2 sebegini? Alhamdulillah, nafsu dia ke arah berlainan jantina. Lega kami....

Tapi, mak ai, mungkin he's trying to be a 'jantan' sampaikan bahasa pon dah terlalu 'jantan'..Kata-kata 'F**K' dah jadi macam zikir harian. Kadang2 penggunaan word ni pon tak kena tempatnya. Contoh, patotnya, bila dah kenyang pas makan, ucaplah 'syukur...' tapi dilontarnyer perkataan bermula dengan F. Nak tergelak pon ade gak. Tapi takpe, aku tetap nak gelak gak. Dalam solat 5waktu, aku tak sure lak ade tak perkataan tu, hope dia tak terlanjur niat ngan word tu...opss....

Tapi sapakah dia? OMG...
semoga dia terus berbahgia. Mungkin inikah simpton2 kecil bila seorang budak lelaki angau bercinta..

Biarkan aje asalkan dia berbahgia...hehehehhehe..

Selamat berbahgia "Mama C"..............JMR0210



**artikel ini adalah dengan izin tulus dr Mama C



31 comments:

Cik Cookie said...

KIM SALAM CINTA SAMA DIA

Frodo Baggins said...

>>___<<

nak lebih macho kowt!
tp alhamdulillah arrr
kusss semangat
normal jugak beliau

sueanne said...

semoga mama menjadi papa la ye..SEMANGAT!!!

a kl citizen said...

assalammualaikum

yang tutup muka tu ke?
moga kembali sopan dalam perkataannya ya

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ko tak baek kedengki beliau~

mybe dia rasa sng ngan ape dia wat~
sbb tu time berak pon bawak hset
nak ksi dia ngan gf dia sama2 rasakan tekanan n haruman ketika berak~
ko kne paham tu~

Frodo Baggins said...

ayu lembab cam sipoot vavi!

>>___<<


jeles kew? ko nak dgr bunyi2an dalam bilik air tu x??

deusXmachina® said...

gua pun selalu gak bwk hp time berak
feel la gak
erk888

kim salam kt member lu woke

enyheartsdiamond said...

haha..semoga bahagia :)

sI tEDI said...

CC dah soh kem salam dulu lak.

aku baru nak soh kem salam!

crazy_labelle said...

tgh konfius spe lg kuat berleter... yang lelaki kah.. perempuan kah...

░♥si lampu neon♥░ said...

ade gak kawan aku suke sgt sebut fak tu hurm macam zikir

mytafa said...

hohoho...ingatkan tak straight...:D

Kaseh NazLieza said...

hmmm..bnde xbaik jgn amalkn..

Firus Ruhaizad said...

yaAllah..haha..aku pun xde sampai mcm tu..hai..mama..mama..:p

JMR said...

terima kaseh utk sumer komen..tuan punya badan dh baca..insyaAllah, dia cuba hentikan word F dia tu..hehehhe

coffee said...

simptom besar...
yg lg besar, bile die nk kawen...
haahha..
slamat berbahagia naa...

noor afzan said...

ada positif n negatif effect lak kan..
harap2 yang negatif2 jgn la berpanjangan,..

AiNnUr FaRihAh said...

katakanlah yg baik2 lagi menyenangkan..kata itu suatu doa.

saypOOL rafhtello said...

klu setiap masa dah sebut susah la nak elak..

MiSs FaiRlaDy JiM said...

moga Beliau telah berjumpa dgn Mrs Right nya..didoakan beliau akan terus menjadi dirinya yang lebih disenangi dan tidak berubh pada yang tak digemari setelah hati dimiliki....=p

peace!::ada pertandingan memasak hujung minggu nie

JMR said...

JIM : mama cakap dia tak masak..dia nak men futsal!!!

JMR said...

saypool: time changes, people changes...

JMR said...

ainnur : btol tu, KATA2 ITU DOA..berkatalah yang terbaek, untuk doa yg terbaek...

JMR said...

deus : ko bwt pe bwk henset time berak..snap picture kah?????

JMR said...

coffee: sebenarnya simptom bahgia gitu...hehehe

JMR said...

afzan: katakan TIDAK pada negatif..

JMR said...

neon : kawan ko pon spesis sama ker?bhy tol...

JMR said...

tedi : takpe, dua2 leh kem salam...nnt aku smpaikan....

JMR said...

tafa : of koz dia straight & normal..saje jer..heheheh

JMR said...

firus : ko emo je lebih kan..hehehe

saadah saadun said...

ishk..
bangga dia dah berubah..
=')