Friday, January 29, 2010

Apa kaitan Hanis Zalikha ngan Hayazi Rosli?

Hanis Zalikha-HZ(pic sumbangan FB)
Aku yakin ramai yang kenal secara dekat mahupun jauh dengan si Hanis Zalikha ni. Tak keterlaluan kalo ada yang cakap, dia wanita yang 'almost perfect' di mata ramai laki &mungkin juga termasok aku.  Good looking, bijak, independent dan macam2 lagi la ciri-ciri yang menghampiri kesempurnaan itu. Kalo nak citer & merekaciter memang panjang. Cukupla mengenali dia via inibelogsaya, satu ruang kepunyaan dia sendiri yang mempunyai hit yang tinggi. Mungkin kisah dia sebagai topstudent&topmodel mencari perhatian sepelusuk lelaki melayu terakhir dari dulu smpai kini. Ok, stop berbicara pasal Hanis Zalikha, kita tumpukan kepada subjek yg satu lagi.
Hayazi Rosli-HR
Aku yakin takde sangat blogger yang kenal Hayazi Rosli. Sebab utama, dia taknah berdaftar ngan blogspot mahupun wordpress ataupun domain sendiri (sila search 'Hayazi Rosli' di FB anda..). Maaf. Tapi aku amat mengenali dia. Seorang mamat berdarah Malaysia & Spain, pernah menjelajah ke JPN,&benua Africa semata-mata untuk mencari gadis impian, tapi kembali ke Mesia setelah menemui inibelogsaya. Merujuk kepada gambar di atas, mungkin ramai yang claim dia seorang photographer. Maaf sekali lagi, dia bukan. Katanya, dia seorang jurutera syarikat gergasi dunia, Schlumberger, katanya la kan, belum dengar kata-kata orang lain lagi. Tapi tidak keterlaluan kalo yang mengenali Hayazi Rosli akan cakap, dia fan fanatik kepada Hanis Zalikha. Mungkin Hayazi tidak sempurna, tapi ciri-ciri yang menghampiri kesempurnaan masih ada dalam dirinya. Dia bukan blogger, tapi dia amat suka baca coretan di ruang inibelogsaya. Tak tau naper, tapi tu la salah satu rutin harian. Takde kije kot. Ok, biarkan dia, asalkan dia bahgia. Kat FB fan HZ toksah cakap, selalu gak komen. Ada satu masa Hanis reply kt FB, excited dia sampai seminggu. Ntah2 itu hanya la autoreply, sapa pon xtao kan, termasuklah si HR..Biarkan dia.......
cap_69town@yahoo.com 
( kalo sapa nak emel, leh la send email, tapi mungkin tak dilayan selain HZ..ni aku yang cakap, bukan HR)

Merujuk kepada gambar yang terakhir, maka terjawab la persoalan "Apa kaitan Hanis Zalikha ngan Hayazi Rosli?". Mesti ada yang tak puas hati, sila bertenang & bertawakal. HR hanyalah peminat setia HZ yang tak pernah berbual di telefon ataupun kuar tgk AVATAR di GSC Pavi walaupun sekali cuma. Hajat hati si HR taknah kesampaian, cukup lah sekadar bergambar dengan laptopnya yang berbackgroundkan gambar si HZ. Ucapan kalimah kesian dari JMR untuk HR.....



*cerita adalah luahan rasa daripada HR..takde kena mengena samada yang hidup ataupun yang dah meninggal, tak kira jiran sekampung mahupun roomate sediaada. TQ




31 comments:

ezam said...

hahahahahhahahhahah entry mcm nk buat gelak guling2...

xpe2...buat kawan JMR ni berusahalah untuk menekel cik hanis..

mana tau....

izzahfarhana said...

hayati rosli tu sapa?laki ke gal

ainShahajar said...

erk

ape pulak kaitan HR dan JMR?

~ ReD ~ said...

hehe..Hayazi Rosli..HR.. ada kaitan ngan Human Resource x?hoho

JMR said...

ezam: btol zam, aku tak tipu, hardfan ni si Hr...

JMR said...

izzah : laki la..a boy..hehehe

JMR said...

ain : takde kaitan samada yang idop atau yg mati..huhuhuhuh

Nazz said...

kah kah kah.. aku dah terkena..
entri yang benar2 sengal untuk dibaca..
tahniah kerana berjaya membuat aku berguling2 sakit perut...

crazy_labelle said...

hanis dah ade bf laa...

JMR said...

nazz : yes, terkena gk akhirnyer...hehehe

JMR said...

crazy: yeke? too bad utk HR...

Adya A. said...

gimik eh...apapun nice celoteh

Echa said...

hehehehe... saya pun admire ngan HZ ni... lawoooooooo nyer..

jajarina said...

la, ingatkan sapela dorang ni..
tp seriously, saya pun x knl sape tu HZ.. hahaha
pape jela, layan~ :D

JMR said...

adya : gimik atau gosip? takde kaitan pon..hehehe

MaizaC'Joe said...

salam

Hanis Zalikha ngan Hayazi Rosli ---> org yg sama?? huh!!

enyheartsdiamond said...

i kenal la hayazi :)

crazy_labelle said...

alloh snang je nak carik sape bf die... kate peminat tegar kan... usaha2...

AiNnUr FaRihAh said...

hohoho...kesian campur tergelak...Cumil la HZ tu..=)

..nOj.. said...

ye cik hanis zalikha mmg idaman malaya la. fuhhh almost perfectionist

Wanie-san said...

hahahahaha fanatk giler die!!
perghhhh

oranglidi said...

hihihi..

kalu dapat otograp hanis zalikha mesti best!

erm, sape sbenanye dia ya?

deusXmachina® said...

Sampaikan salam kesian aku pada beliau ok
erk888

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

sape Hanis Zalikha?

tia said...

obses sey,
naesb aku cuma obses pada bunga.
dan super junior.

Moon Death Spell said...

nak kenal ngn dia buleh tak

Peri PiA said...

ooo begitu :)

Paan said...

Cis punya entri! Hahahahanis zalikha!

saypOOL rafhtello said...

dpt brgambar mcm tu pun ok pe...hahaha

saadah saadun said...

agagagatsk, ko suruh dia bergambar dengan aku je la..
buleh?
agagagaga

~kuyam~ said...

hehe lawak juga ni :DDD