Thursday, January 14, 2010

Aku respek ko, pls respek orang lain gak..

Tak semestinya kalo dia senyap, ko leh pijak pala sesenang ABC. Tak semestinya dia senyum je, ko leh korek lubang hidung dia. Tak semestinya dia tak melawan, ko leh sepak bontot dia. Tak semestinya dia wat bodoh, ko leh anggap dia bodoh jer.

So, do respect la others kalo dia tak bwt pa pe kt ko. Nak2 kalo dia yang ajar ko kenal F, dia yang ajar kenal U, dia gak la yang ajar ko kenal C, dia gak yang nah ajar ko kenal K dan semestinya overall ko akan kenal U balik.

Maybe ko tak perasan, ko dah melampau or omputeh kata 'overlimit', coz bg ko tu perkara biasa. Tapi hati-hati, kalo dia yang ajar ko macam2, tetiba ko yg wat 'bebal' ngn dia, 10 kali ganda dia leh bwt balik 'bebal' tu kat ko. Tak mustahil dia leh pijak ko sampai ke bawah tapak kasut bagai. Tapi dia tak bwt gitu coz mungkin dia rasa ko lemah, though ko tak pikir ko lemah.

Aku hanya menyampaikan kata-kata dari 'somebody' kepada 'nobody'..can say that u r totally a loser, but he never do it...


**uiks....apa yg ngarut nih...hahahah

28 comments:

erie said...

respek...
hehe

JMR said...

yup. susah nak dela ngn org tak reti bhsa...

..izza.. said...

susah nk suruh org respect kite kan..

JMR said...

lagi susah kalo org yg ptt respek yg tak respek. maybe dia tak gheti bhs wlaupon dh byk kali kt ajar. atau dia just pergunakan kite?

saypOOL rafhtello said...

FUCK..betul ke??huhu

JMR said...

yup, sesyuai utk org kurang bahasa..hahah..lg trok, yg kurg ajar bhs tu adalah 'adik' kamo...

{lumut} said...

manusia mmg susah nak accept kebaikan org..yg paling mereka suke bongkar keburukan..buat baik selalu pon x bleh gak.nnt dipijak2.

MiSs FaiRlaDy JiM said...

registerkan manusia terbabit (kalau manusia lah kan...) ke kelas simpulan bahasa,tatabahasa, budi bahasa atau reti bahasa...=p

~0~ said...

marah btol....nape bro??

¶A.K.I¶ said...

f to the u to the c to the k to the u!

yeah...
sempoi la jMR...
xpe2~
bia.. nti xlme ag.. bkn manusia yg pijak pale dia.. tp alam ni yg pijak! hah

asilahmuhajer said...

kena cakap guna bahasa lain kot baru dia faham bahasa. hahaha.

kalau geram sangat, lempang je. puas hati aku. hihihi.

lily lotus said...

harini kita belajar mengenal huruf2 untuk mereka yang kurang ajar senang cerita..hehe

aZizoL said...

ha btol tu..tp kite xsedar..dlu mase skolah penat cekgu tu ajar kat kite..


tp kite dlm kelas stil nk bising2, borak2 kat blakang...


kan

heheh

JMR said...

lumut : btol tu lumut. buat baik slalo pon susah gk.nnt dia igt kita ni leh dipermainkan..Thanx dude

JMR said...

jim : tak gheti aku nak register spesis gitu..ko tlg registerkan leh x? maybe dia kena amik tuisyen kot..

JMR said...

~0~ : marah dengan ragam manusia yang taknah gheti erti bersyukur..malah kita lak yg dipermainkan..kekdg cam ibarat melepaskan babi yg tersepit, kita lak yg disondolnyer..

JMR said...

a.k.i: harap2 dia cepat bertaobat..cukup la sekadar JMR yg pijak pala dia..kesian lak kalo alam yg pijak pala dia.(Alam Zainal Kadir ker?????)

JMR said...

asilah: lempang?ala, cam kesian je..cukuplah lempangan ngn kata2 je kak...

ezam said...

kasik starkite je kt dahi dia

baru nampak bintang2 berkelipan!

farhana said...

biasala 2..
org yang baik, lemah lembut..slalu kenapijak kpala...

JMR said...

lily : apakah hurup itu ya?..blajar rajin2 ye adik2:-p

JMR said...

azizol : owh sbb tu ke yg jadik kurang ajar?

mamai said...

kita hormat tapi kita tidak boleh minta orang hormat kita..sebab hormat itu di beri bukan kita pinta

JMR said...

ezam : bintang je? kasik la bulan sama...

JMR said...

mamai : bukan meminta, sekadar berkata2..hormat diajar, sama seperti mengajar anak2 kecil menghormati ibu dan bapa:-)

LanaBulu said...

JMR..cool..
Respek..jgn tak respek..
tak rugi ape pun kita hormati orang tapi tak perlu lah berlebih2an pulak..berpada2 je lah..

JMR said...

lanabulu : thanx bro..im cool! heheh..gua respek sama lu bro!..:-)

cik EPAL said...

marilah kita saling menghormati :)