Monday, December 7, 2009

Tips JMR Hilangkan StreSS

Skang dah masuk Disember kan, pasti ramai yang ngah bekerja kt ofiz skang ni ngh understress. Sebab apa ek?..Antara sebab-sebabnya adalah pasal gaji tak naik2smpai akhir thn, nak pakai duit coz anak nak masok skolah bln depan, poket kering coz baru lepas raya, duit abes sbb baru blk jejalan tak igt dunia..bla..bla.bla..yada..yada..yada....ok2..banyak kan sebab musabab dia..meh nak kasi petua sikit..at least kurang la sket stress tu kan..

1) TIPS PERTAMA











- CUBA SEHABIS BAIK UNTUK SENYUM WALAUPON TAU SENYUMAN TU TAK IKHLAS GILER. Senyum selebar mungkin ye..

2) TIPS KEDUA









- IMAGINEKAN BENDA2 BEST YANG BAKAL BERLAKU KE ATAS DIRI SNDR. CTHNYA, DUE DATE BINI LU NAK BERSALIN ADALAH PUKUL 10PM MLM NIH. BERANGAN DAPAT BABY YANG CUTE MIUT..xpon dapat baby kembar..wow!!

3) TIPS KETIGA











- AMIK GAMBAR SENDIRI SEBANYAK MUNGKIN, THEN TGK BALIK DGN PENUH GHAIRAH, PUJI LA SETIINGGI LANGIT..wah ensemnyer, wah kacaknya, wah kiutnyer..hahaha

4) TIPS KEEMPAT









- PELUK & KISS LA PAPE & BAYANGKAN ITU SUMER ADALAH DUIT JUTA-JUTA. KALO BLEY TRY IMAGINE SKALI BAU DUIT BARU KUAR DR BANK..wow!!mana tau tetiba teddy bear btukar jd not rm100 ke

5) TIPS KELIMA











- PAKAI BAJU OVERALL GINI, GANTIKAN KOPIAH NGAN SAFETY HELMET, BWK2 LA BWT TAHIYATUL MASJID BANYAK2 KT MASJID YANG BERDEKATAN. PASTI RAMAI YANG DTG NAK BERKAWAN..time tu, hulurkan sedekah byk2 ye..


Okkey2,,cukup2 la 5tips ni. Penat aku nak mikirnya lagi. Tapi aku harap korang pikir2 luh samada leh pakai ke tak tips nih..COz ni sesuai utk JMR je.Tak semestinya efektif ngan korang sumer. Papehal, selamat berjuang dan selamat beramal. Muaxxxx sumer...hikhikhikhik

18 comments:

atty's said...

snap gambo sendiri tu ..mmg leh ilangkan stress..hehehhe..blogger tegar betui..jmr..nie..

JMR said...

heheh..tao xpe..takde la tegar..smntara ada masa..banyak yg autopublish je..haha..minggu ni saya bz ye..uwaa

TEDDY said...

tips yg lgi 1 2 mne??

utk hilgkn stress kite, kite pressure plk org lain..tgk org 2 da pns, hilg la stress kite..huk3..

AKULALALA~~ said...

ske tips no.3 sbb lala mmg ske amek gamba....heheh...klu amek gmba je msti ckp "wahh...cntiknye..." heheh....wlaupun xde la cntik mne pn gmba 2..bruk je...hikhik...but it can release my stress...

still smile yeah...=)

sueanne said...

tips ke 3..klu tgk gmbar sendiri n sedar diri smakin bulat susah gak..lagi tambah stress..muahahahah

saypOOL rafhtello said...

aku nak hilang stress makan apayg aku suka..
kenyang hati pas tu tido..hilang stress..

daniadanis said...

kahkahkah..bace entri ni pon bleh ilangkan stress kot = gelak

JMR said...

hye sumer..tenkiu so much...hahahaha..meh gelak sesama..cheer up my frenz!!.act every of u mesti ada cara nak ilangkan stress masing2kan..so of me..tp sebenarnya bukan gitu pon..sesaje nak ceriakan blog ku ini..blog JMR adalah blog utk sumer..variety..takdenyer sbg diari je, takdenyer sebgai tmpt lepas grm je, takde tmpt nak jiwang2 je, takdenyer tmpt nak cari makan je, takdenyer tmpt nak share idea or story je..my blog is ur blog!!

**sori la pd sesape yg terkena.heheh..(rini mood jmr ok sgt)

sI tEDI said...

ha ha ha ha.. x menahan betullah aku dengan tips yg no. 3 tu.. ekekekkee..

papepun.. aku akan praktikkan ikut kemampuan.. ekekeke

Cik Cookie said...

kenapa ko byk bear?
aku ada sekor je MooMoo.
tuh pun dah nak pecah perut aku lenyek.

Nur Hazlin said...

haha , kalo lin nak hilangkan stress tempat terbaik adalah dapur . kat situ ape2 makanan dekat depan mata sumbat je dalam mulut . hehe . bayangkan macam tengah makan masalah tu :)

miSs s!v said...

sengal lah ko!
hahaha.
cam bongek.

imHepPie said...

haha no 2 tu aku suka besh2 bygkan dpt baby kembo chumel2..nnti bley praktikkn la haha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hamboi...

manis nyer senyuman mu

hehehhehhe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aku suka yang 1st walaupun aku susah nak senyum..sampai kadang orang tegur aku knp susah nak senyum.... grrrrrr

░♥si lampu neon♥░ said...

aku suke yang ko peluk bear pastu ko pk duit berjuta2 tu..huhu

G said...

hahahah untuk kes aku, ak nk tips 2nd. nak ngandungkn kembar.
tip 1 xmo..
tenkiyu JMR

.s.o.f.i.a. said...

the most effective way nak ilangkan stress = tdo. sebab tdo kita dah separa sedar, so mana nak ingat stress dah.....