Friday, December 11, 2009

Lorr..dah jumaat ker?Masa kah masa ini???

Loorr..dah jumaat ker? Cepat je rasa masa berlalu. Tapi naper rasa cepat? Ada orang cakap, kalo kita buat kije yang kita suka, kita takkan rasa pon masa berlalu. Sejam rasa cam seminit, sehari cam 2 jam je, sebulan rasa cam seminggu dua je..Uiks, sure best kan sapa2 rasa gitu. Tup2 dah sampai masa nak amik gaji, tup2 dah sampai masa check pertambahan balance dalam Maybank, dakpon CIMB dak pon RHB. Wow..sonok giler..Takpon, tup2 dh sampai masa dapat bonus, 5bulan lak tu..wow...wow mmg wow..tak terkata wow...tu sesapa yang rasa gitu je la kan. So, camner pulak bg yang rasa sejam cam sehari, sehari cam seminggu, sebulan cam setahun..huhuh..seksa kan. Pape pon, sama2 la berdoa utk yang terbaik. Jangan la bazirkan sedetik pon masa yang kita ada, rugi woo..isilah masa yang ada tu dengan kenangan yang terbek dan terindah..WOw!! 

Ahakz,,same goes to me..maybe rasa sekejap jer seminggu ni coz JMR bwt apa yang JMR suka. Of koz la dalam sehari tu, mst ada benda yang JMR tak suka bwt, tp terpaksa. Tapi, secara keseluruhannya, I'd done what i love to do. 
 
JMR makan apa yang JMR suka. JMR pergi ke tempat yang JMR suka. JMR kuar dgn sapa yang JMR suka. JMR tgk muvee yang JMR suka. Pendek kata, JMR buat apa jer yang JMR suka!!! 
 
Apa yang kita suka bwt ni la yang akan jadi kenangan yang takleh dibeli dari mana-mana pemborong mahupun pengilang dan juga peruncit. 
So, do wat u want to do. 
 
Love it, n appreciate it.




"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)
 
 
 
 
 

4 comments:

sI tEDI said...

yup! aku setuju yg bab.. kalau kita buat kerja yg kita suka.. kita rasa masa tu cepat jer berlalu...

wey.. x tdo lagi ke?

JMR said...

si tedi : hehehe..masa cpt berlalu je kan..lum lg..tp dh nak tido, esok pg2 dh knea grk ke tg krang..

sophie said...

yup..jmaat daa..nk bkak sem baru!mlasnye...

LanaBulu said...

la ni masa cepat sangat berlalu..