Tuesday, December 22, 2009

Cameron Highland & Steamboat




Since Jemat ritu JMR mmg offline. Terasa malas lak nak usung naik laptop ke Cameron Highland. Budget ada CC kt atas nun, skali tgk, haram takde atau tak jumpa.hukhuk. so, mmg JMR tak on9 le kat atas tu. Sampai kat Tanah Rata pon dlm kol4pm, lambat coz tunggu my parent dr Besut. Jamm punya pasal, dari Kg Raja nak ke Tanah Rata amik masa lebih kurang 2jam tao!!Padahal jarak baper kilometer jer. Tu la kan, sapa suh g Cameron time2 cuti gini. Cuti Maal Hijrah lak tu. Ramai la orang berhijrah ke tanah tinggi. Termasok my family!!! Padan muka kitorg sumer, bukan takat makan jem stoberi, jem asap kete pon kami telan..giler ahh sedap jem nih!! nyesal dtg time cuti gini..hahahah

Coz of musim cuti berganda ni plus ngn kitorg lewat bukin nak stay kt ner, jwbnya terpaksa duk apartment yang agak tak besh. Dah le astro takde, kasi la VCD player je. Aiyoo..bapak buhsan. Seb baik3hari je duk cni. N seb baik gak, balik2 dah malam, pas dinner, trus lentoq..Natijahnya, 3hari takde siaran televisyen utk JMR!! Rindu giler nak tgk Buletin Urama time gini..hukhukhuk
Yes! Selama 3hari 2malam ni, sebab ini ada percutian cum family day, dan juga disebabkan orang yang terlalu ramai kat cni & kedai pun asik funuh, SO 2kali dinner ni, aku terpaksa mamam homemade stemboat. Fuhh..terus trasa Johnnys tu bapak tak best. Yang homemade lagi best & lebih sehat katanya, leh diet.ye la sgt kan.. Seb baik 2kali dinner je, kali 2minggu dinner, mau kurus dan keding JMR je mamam menda ni..yela, makan sayur & seafud je. Ada la sesikit ayam tu. Tapi sikit je la kan.
  
3hari kat sana, tempat pon leh tahan cantik, berbaloi la gak coz ada snap moment2 yang best. Of koz la aku banyak snap gmbr family je. Dah namanya fotographer tak berbayar keluarga Alhamrhum Abdul Rahman kan..So, layankanlah ajer kalo diorg suh tangkap gambar tu, tangkap gambar nih..JMRkan sukatangkapgambar. Last2 gambar aku paling kurang, &hasil tangkapan gambar oleh adik aku--'gambar aku blur, gambar batu lak lagi sharp'!!!!
HAMPEHS!!!!


"nnt la next entry aku letak photos kt sana jer, tak tranfer sumer lagi maa"

19 comments:

LanaBulu said...

Sejuk tu..
time hujan lak tu..ish..ish..
ramai2 mmg syok kan..

NUNU EERA said...

gmbr sdiri blur yek??
kan da biase kne cam2..;p

Fadhlah said...

ajar la adik2 tu main camera..huhuhu

Fatin Aliyya said...

pegi cameron besh kn.tp da x sejok cm dolo.:)

sI tEDI said...

homemade lagi kenyang!!
ekekekekeke

sophie said...

pegi cameron de beli strawberi kah? n cket!

Paan said...

Apa souvenir untuk aku? Takde??? Cis! ;D

♣ haNie ♣ said...

wahh..dh lama x g cameron... ;P

Razman said...

blogger laen ke genting, ko ke cameron..ptot xjpe..

Kaseh NazLieza said...

wah...bestnyer ke cameron...nk ikut...nk jugak..

Cik Cookie said...

aku sampai hari jumaat tuh jam 130pm.Jam doeee...sakit kaki aku.alih2 aku dok brinchang.nak g mana2 tmpat lain xleh.jam teruk.

iyllienaz said...

syok nye cuti2 msia..ngan family lak tu..bukan sng ley kumpul ramai2..msg2 pon bz..tyme cuti je la ada kesempatan..

missdiya84 said...

sejuk2 gini gi cameron..mesti sejuk smpai ke tulang..air nak mandi jgn cakap la haha..

saypOOL rafhtello said...

seronok kan g cameron..apsal x gi cameroon.. =)

CINTAMANISZ Lite said...

Kalo dok bermalam kat CH, Genting dan Fraser's...mmg lapar je memanjang...

JMR said...

lana: sejuk mktu mlm&time ujan jer..dah tak sesejuk dulu g kot..huhu..tp still best!

JMR said...

nunu: mmg dh biasa..u noe rite..u pon sama cam ina la..hahaha

JMR said...

lite : mmg btol..manjang je lapor..hikhik..mulut nguyah je..hikhik..best22

JMR said...

saypool..g cameroon tu bwt per? tgk org asli diorg kah?:-p