Saturday, December 5, 2009

Bila dia putus cinta..

Allah did not promise, that life would be easy, but Allah did promise, to go with you, every step of your life, with Allah by your side.

Hidup bukan satu perhentian yang kita sampai padanya tetapi adalah satu pengembaraan. Sesuatu kejujuran memang banyak halangan, selamatkan semua ketegangan agar tidak putus di tengan jalan, pilihlah dengan hati yang ikhlas dan rela kerana kerelaan tanda keadilan, paksaan pula petunjuk kepada kezaliman, jangan korbankan kegembiraan hari esok untuk kegembiraan hari ini yang bersifat sementara.




Berdamping bukan bererti bercinta, didampingi bukan bererti dicintai, dicintai bukan bererti memiliki, dapat memiliki bukan bereti ABADI.



"Damailah engkau di sana"

24 comments:

aZizoL said...

ye..mencintai bukan beerti memiliki..

Anggerek said...

love this "Allah did not promise life would be easy, but Allah did promise, to go with you every step of your life, with Allah by your side"

Noorlaila Mohamed Nor said...

betulll!
setuju!

JMR said...

tenkiu azizol,anggerik,laila..btol kan..heheheh

░♥si lampu neon♥░ said...

aku suke ko punye header ;) laalala ;)

anyway, cinta hebat saat ini tak mungkin kekal sampai ke esok.

cinta Allah, hakiki. selamanya.

JMR said...

neon: wah tenkiu2..simple2 je..buhsan gk tgk lama2 yang sama je kan..hehehe

Nedy Nadia said...

puitisnye cik abg nie. hehe
tp mmg betol. memiliki bukan bererti abadi. hehehe

aku zaty said...

btol2..
cinta xsemestinye memiliki..
putus chenta nie..
sobs.sobs.T_T

JMR said...

nadia: itu bukan ayat dr saya..tu kisah sy luh, kak nik yang bagi sy time sy down luh..heheh..tp tu dulu la..now sy ade cik NN..heheheh

JMR said...

zaty:lorr..putus cinta ke.takpe2..cinta lain boley dicari lagi..heheh..cheer up girl!

Nur Hazlin said...

Berdamping bukan bererti bercinta, didampingi bukan bererti dicintai, dicintai bukan bererti memiliki, dapat memiliki bukan bereti ABADI

wow ! nice man !
thanks , baru ade semangat nak bercinta . HAHA .

Sharinginfoz said...

memang betul......apa yang penting jangan salahkan takdir...

♣ haNie ♣ said...

smart header... :)

true love is a tiny pearl
easily imagined
and easily lost

miSs s!v said...

cinta sejati tu bila kita sanggup memberi tanpa harus menerima.


;p

JMR said...

hazlin..ayat ko cam lg best je..bercinta pon kena ada smgt..smgt kije la plak..hahaha

JMR said...

infoz..jangan sesekali salahkan takdir..nauzubillah..

JMR said...

hanie: tenkiu atas pujian anda..hehehe..biasa2 je kot..nice sentences..easy come, easy go

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ye betul tu...terima segala takdir yang ditentukan pada kita...mungkin hari ini kita kecewa...tapi satu hari siapa tahu????...Allah maha mengetahui.:)

saypOOL rafhtello said...

apa itu cinta..

JMR said...

SUEHANN : BTOL TU SUE..ALLAH KNOW BEST..SBG HAMBA, KITA BWT YG TERBAIK JE.USAHA SUNGGUH2..X GITU?;-)

JMR said...

SAYPOOL: ..tu pasal..apa ek CINTA?..HIKHIKHI

TEDDY said...

erm..2kar phase ni ckit..

CINTA adalah anugerah..bukan hak milik abadi..

Solehah said...

CINTA sebenar milik ILAHI..

JMR said...

B.E.N.C.I.N.T.A