Thursday, December 3, 2009

Banjir , Daging Bakar Dan ikan Keli..Sama x??


Since kelmarin, ujan lebat tak gheti nak benti. Memang best giler bercuti time gini kt kampung. Cam ngah winter pon ade gak. Aktiviti macam2 leh bwt ma. Lepas makan, makan..then makan lagi, pastu makan lagi, lagi makan, makan dan makan dan makan..fuhh sonok giler..hahah..sila jeles !! nak2 kepada mereka yang tak berkesempatan balik cuti raya ek, then kena travel jauh2 lak pastu..Sabar separuh drp iman kan. hikhik..ada ole2 utk JMR x??
 
Merujuk kepada gambar pertama di atas, itu bukan JMR okkey..tu my kazen. Balik kg, gitu la kijenyer, kat KL takde pool sebesar tu. Pastu siap leh men tangkap2 'ikan' lak tu..haah kan..ikan la sgt ko. Dah la lembu ko panggil 'kambing besar', anak katak pon ko panggil ikan.ikan kembung kah??.apa nak jadik nih????hahahahah



LAst 2 pix tu, pix aktiviti kat umah tok..haha..ikan keli bakar&daging bakar. Ikan tu baru tangkap tu beb. Tangkap pakai tangan je..orang kampung kan. Harus punya skill itu..hahaha..tangkap2 terus bakar, takyah basuh pon. Dah nama pon ikan fresh kan..huhu..sila jangan percaya k..Pa pe pon lunch semlm mmg superb. Sumer food fresh2..haram tak dpt dapat kalo cari kat mapley KL..heheheh..

So korang yang kat ofiz tu, HAPPY WORKING yea..kije rerajin, jangan memalas. To K.Sara..takziah n banyak2 bersabar k..n kepada yang bercuti, teruskan bercuti dengan girangnya..Hari ni hari aku, len kali hari korang lak..heheheh..Chow chin chauw...

15 comments:

Cik Cookie said...

wehhhh...aku skit pun xjeles ehhh.
hujung thn nih aku nak ct puas2.
huhuhu...

aku jeles daging bakar je.
huh!!!

LanaBulu said...

MMg tak sama semua tu..
Banjir tu ayaq bah..
daging bakaq tu..mmg la sedap tapi tak leh dok gian selalu..
ikan keli bakaq tu mmg harum..pekena dgn ayaq cabai..fuuh..
mmg terangkat..yoo

missdiya84 said...

wah siapp grill2 lagik....beshh2

"kambing besar"??aiyarkk...baru ari ni denga..kihkih

JMR said...

cookie:weh nape ujung thun ni sume nk cuti puas2 ek?..thn dpn la..iskh2..cuti skang la..hahah

JMR said...

lana: fuhh..kecur lak air liur ni..cicah air asam tu erk..nyummy...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

eeeee...merata2 dalam blog aku tgk ade daging bakar...sedapnyer jeles aku!

sonok tul cuti kat kg...rindunyaaaaaaaa

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

sedap ker????

i tak makan daging panggang


hahahhaa bukan tak makan, tapi tak pernah makan

Super HaNa said...

daging panggang
watashi wat musti liat semacam!
tp kalo sekali menjadiiii

fuiiiyoooo

ikan keli pun beshhhh kann?

sueanne said...

kambing besar??..muahahhahaha..cazen sapa la tue..hahaa

ikan keli bakar sedapnyeeeee!!..cicah budu sedap tue..hehehe

sI tEDI said...

aduhai.... aku gian nak men banjir lah

♣ haNie ♣ said...

keli bakar???

=P~
*smbil lap air lior yg menitik*

JMR said...

hanie: lap jangan tak lap..t banjir ngn air lior lak..huhuhu

Anggerek said...

tibe2 mcm terase...ade kaitan ke ngn entry ni ek ermmm :D

JMR said...

opps..kebetulan je kot..huhuh

TEDDY said...

to k.sara: Allah SWT lebih myayangi ur dad..
byk2 bsabar..me n JMR alwaz wif u..:)