Sunday, December 6, 2009

Aku dengan 'dia' sentiasa bersama..


 Jeng..jeng..jeng..dah sampai masanya nak kuar dari kampung nih. Nak merasa duk kat bandar lak..hehehe..best giler cuti lelama gini. Rilek, nyaman, peace &  syok giler seminggu lebih ni dok Besut. Syok la kan coz tak kena musibah banjir. Try tengok kalo umah aku kena banjir, mau penat giler nak kena kemas2 rumah. Syukur, alhamdulillah...


Dah siap prepare barang-barang yang 'WAJIB' bawa walau ke mana saje, dalam mahupun luar negeri.(cam slalo g overC je kan..hikhik)..slain handphone(walaupon buruk tetap henpon ye..ada sesape nak bg iphone free x???), ni lain barang wajib ade ngan JMR walau dimana jua, dan apa jua keadaan. LAptop, DSLR, lense Nikkor 15-200mm, Nikkor 18-135mm, 18-35mm, blower, charger, battery AA 12bijik dan Celcom Broadband. Takde menda ni mmg takleh idop..Opps.. ok coz la WALLET aku..cehs, takde wallet , mmg takleh gerak la weih..iskh2..baju, suar, boxer tolak tepikan luh..tu tangkap muat je..heheh..aku pasti korang pon mesti ade list wajib bawak ke mana-mana kan..at least handphone kan..tol x?


So, this is JMR. Dah siap benda2 ni, baru la bley gerak g memana. Banyak kegunaan benda ni sumer. Kalo bley, g dating pon nak bawak benda ni gak. Almaklumlah, kalo time kena tunggu lama-lama gf shopping, leh gak bukak laptop on9 jap, takpon amik camera snap pix2 awek yang lalu depan mata..hahahah.oppsss...tp i xbwt kan u...

Masa untuk bertolak, dah abes masa untuk bercuti sakan kali nih, esok dh ade appointment, SELASA, RABU ,KAMES, JUMAAT SABTU dah full schedule..hahaha..malam2 back to back movie showtime!!!yehaa...


Pray for my safe journey ya..TRG - KL.. 




**cuba teka nilai brg2 dlm beg kat atas..ghegheghe..** 












24 comments:

Sharinginfoz said...

bagus persiapan rapi kan.....

paraxixth said...

persiapan pada slr jerk.cait!

sI tEDI said...

semoga selamat perjalanan

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhu~

camera tu~

=[

bbpink_90 said...

thnks 4LL0w my bL0g..
pas ni bLy amk pic i pLak...
heee....

aZizoL said...

smuge slamat sampai beb..

AKULALALA~~ said...

tkcre urself...smoga slamat smpai yep...neway...i love ur freelence job...huhu...i wish i can do da same thing 1day...

miEz haNeM said...

dslr..
bila lah gula2 dapat beli:(

Cik Cookie said...

SELAMAT KEMBALI MENCARI REZEKI LAHEE..
AKU KEMARUK NAK MAIN BANJIR NIH.

TEDDY said...

ooo...sentiasa bersama 'dia' yek..
esok2 i nk curi 'dia' 2..huhu..

saypOOL rafhtello said...

bg aku dslr ko..buat berat bag je..haha

Nur Hazlin said...

kalo ditolak tambah darab dan dibahagikan harga kesemua barang tuh lebih kurang $$$.$$ . HAHA .
oit , mane mao curik laptop acer kepunyaan ku itu ?

JMR said...

rapi la sgt kan..hehehe

JMR said...

hazlin:pandai tol matematik ek..hahahah..ak pinjam je la..thn dpn aku hntr la la blk lptop tu..hehehe

JMR said...

saypool: ko nak tali dia je ke, nak sumer skali??hahaha

JMR said...

cookie:lorr..best ke men air bnjir?..xtkot lintah ek?..

JMR said...

hanem: insyaAllah DSLR tu, time bonus n rezki lebih, u confirm leh beli, lg meletop pon mampu..

JMR said...

teddy: i dh sorokkan sumer..hahah

JMR said...

akulalal..dah selamat smpi, alhmdulillah..jum r bwt freelance sesama..best sket rmi member..

JMR said...

bbpink_90 : wokey gk tu, t amik u la plak..hehehe,,

JMR said...

zara..naper :(..nak gk ker>heheh

JMR said...

si tedi:alhamdulillah..dah slmt smpi..dgn berkat doa kamo

JMR said...

paraxixth : tu brg cari mkn wa bro..heheh

blogresipi.com said...

Amboi dating pun nak bawak semua tu ke? marah awek karang.eeheheh