Friday, November 27, 2009

Raya Korban & Beef Steak

Okkey lupakan seketika kisah korban dan masalah sebab yg memerlukan pengorbanan. Tinggalkan sejenak kisah celaka antara ko dan dia. Lupakan seketika masalah tentang itu & ini. Meh kite pekena luh home made beef steak by JMR&his sis..nyummy..daging manyak, experimentalz doing la!!

Lets cooking babe...

1. Daging dipotong setebal 1.5cm. Tebal sgt kan xsedap gak. Aku men blasah jer..


2. Then diperap ngan bancuhan tgn sendiri. Black pepper + kicap manis+tepung jagung+gula+sos tiram.
Diperap selama 15minit. Lagi lama lagi sedap. Tu pasal aku perap 2jam..hikhik


3. Masukkan daging yg diperap dalam pan yang baru umi beli..hikhik.

4. Letakkan bawang & serai utk bauan yg lg beshhh..hehe..tutup secara magnetik utk masakan yg lebih masak. Masak lebih kurang 15minit jer guna menda alah nih..


5. Dah nak kat masak, masukkan baki bancuhan bahan2 tadi atas daging dlm pan.
 
6. Taraaaaaaa dah masak. Nyummy..Black pepper steak..Lg best dr Stable Steak Kg Baru or HR SteakHouse..hehehe..tp pedas kemain ngko.....hukhuk


**lakonan semata-mata..jgn caya...hahaha**

Udah kenyang, layan Nur Kasih finale. Amboi ngko, taknah ikot pon drama melayu ni.. tup2 excited tunggu episod last. Pe kes????

9 comments:

sI tEDI said...

ekekekekek..

cayalah!!! masak beef steak!!

JMR said...

hahaha..sila jangan caya..:-p

TEDDY said...

sedapnye..
org yg xmkn beef pun boleh jdi t'ingin nk try superb hot beef steak ni..;p

JMR said...

kalo hot, mkn ngn air kaler pink sejuk2..lagi best..dear, t g mam kt kg baru erk..ritu xsempat kan

sophie said...

cam sdap je beef steak tew!!sophie pon tgok nur kasih td..for the 2nd time..hehehe

speckurosaklagi said...

apa ending dia nur kasih??im working..

JMR said...

sophie:sedap xsedap la..daging byk..leh cuba mcm2..hahah

JMR said...

spec: happy ending..lorr..kije pe raya2 ni ?

TEDDY said...

okkey D..tpi sskali nk rsa air tgn D jgk..