Thursday, November 26, 2009

KoRban & TerKorBan - SALAM AIDILADHA


JMR mengucapkan SALAM AIDILADHA untuk semua pembaca, blogger, follower, linker, musuh2 & kekawan yg mengenali diri ini. Semoga raya esok memberi seribu erti pengorbanan untuk panduan dan pedoman untuk menempuhi hari-hari yang mendatang.

Kepada mereka yg memandu pulang ke kampung halaman malam ni, berhati-hati di jalan raya. Esok korban lembu / kambing kan, jangan sampai ada yang terkorban. Berbicara pasal pengorbanan, terlalu besar hikmah untuk satu pengorbanan. Mungkin org nampak ianya satu pengorbanan yg kecil, tp hanya kita, diri sndr yang perlu menghayati & mengsyukuri setiap pengorbanan yang dilakukan. Korbanlah ego kita, untuk sebuah keputusan yg tepat. Korbanlah masa lapang kita untuk satu ibadah. Korbanlah wang ringgit kita untuk kebahgiaan sebuah keluarga. Korbanlah masa muda kita untuk kebahgiaan masa tua kelak..So, berkorbanlah kita untuk erti  sebuah pengorbanan yang tulus&suci..InsyaAllah, satu hari, kita akan kecapi manisnya sebuah pengorbanan.



TAHNIAH & CONGRATZ untuk Puan Nana ( pinkylunna ) & En. Izam atas perkahwinan korg. Ye, yang penting, dah selamat pon korg diijabkabulkan. & sori coz tak dpt hadir mjlis korg atas sebb2 tertentu. Even ada mulut yg ngata, pedulikan org itu, coz dia tak berada atau lebih tepat lg taknah berada dlm situasi korg. same goes to me, but i understand..hehe..yg penting, majlis itu full of meaning bg korg, tak guna grand2 kalo majlis kelam kabut..Semoga korg terus GRAND mengharungi alam rumahtangga. Semoga berbahgia & be a good wife..-JMR&cikNUNU(wah gituh....)



(sori teramek pic kat FB)hehe

17 comments:

pinkylunna said...

thanks 4 da entry...suke sgt..thanks JMR..
nana doakan JMR&CikNunu berakhir cam kami..ngeeee~~
biarla..mulut org xpenah berhenti berkata2 :)
pasal pic..xde hal la amik kat FB..
nnt jemput hadir kat umah lelaki..
19.12 dr 8mlm-12mlm

speck said...

reraya..

JMR said...

pinkylunna:wah,gitu skali doanya..btol2.tak jmp g cara nk stop dat mouth..kl free, JMR dtg..ni pon kt TRg g..

JMR said...

speck : raya krtner?

TEDDY said...

pinkylunna: amin..
JMR: aaaammmiiinnn...(kasik pnjg ckit yek..;) )

JMR said...

teddy:yo la...heheheh

pinkylunna said...

ni doa taw..hehehe...
teddy kat belah lelaki kena dtg taw...
sbb dekat jer...adik ipar i org pendamaran jer

hans said...

slmt ari raya aidiladha
makan lembu jgn bebanyak
kang darah tinggi
huhu

mazru said...

slm aidiladha dari koi sekeluarge..

JMR said...

pinkylunna: doa2 gk..huhuh..pndmaran tu kt ner?hahah

JMR said...

hans: rini xmkn lembu g..rini mam nasi dagang trg..nyummy...

+akufobia+ said...

hatihati.

JMR said...

mazru:salam aidiladha back..:-)

JMR said...

akfobia: tenkiu...

░♥si lampu neon♥░ said...

ko bile JMR? mane gamba kawen ko haha

JMR said...

neon: aku ek?..aku nyer gmbr kawen dh delete..hahah

pinkylunna said...

tanya la cik nunu...i maksudkan die la