Saturday, November 21, 2009

Gapodio Raw Cane Sugar??


Ha, pejadahnya Organic Raw Cane Sugar nie??Pagi2dah kena kerah ke kedai mencari menda alah nih. Sapa yang telan? Nenek aku yg kt kg pesan menda nih.HUh..high taste tol.ekeke.. Sekilo RM8 tao. Kalo table sugar biasa baru brapa RM je kan sekilo..haa, i got this kt Cold Storage IKANO, walaupon ade yg tak caya aku g IKANO pg2, yela, takkan aku nak kena update 24jam ikot realtime kottt..pejadahnya aku buang masa gitu..gpon gula spesis ni takde kt 7E ye..taktao la kot2 kt umah korg, ade jual kt 7E..hahah..kecian korg erk..opss...

So, pedio raw sugar nih? Meh nok royak..Raw Sugar ni berbeza ngn sugar biasa coz time nak proses benda ni, tak perlu nak proses secara kompleks sgt. Maknanya tak perlu nak campur ngn chemical lain utk jadikan gula ni lebih manis. Almost 100% dr hasil tebu. Even rasanya tak semanis gula biasa yg kompom2 lg bhy coz byk cmpur ngn chemical lain, tp gula ni better dr segi kesihatan. Sesuai utk sapa2 yg ade penyakit pakej ; kencing manis, hi-BP & jantung..Tu psl, nenek aku sggup order dr cni, brand yg macam ni, dr cucu yg sebegini, dgn harga yg sekejam ini, yang penting kesihatan dia terjaga..Its good to me gk aite..

So, sesapa yg berminat nak jaga kesihatan tu, sila2 la pikirkan produk ni ye..(cam salesman lak).Bukan order ngn aku, tp g beli sndr, kalo ade kt 7E lg better kan..hikhik.Tp aku still pakai table sugar biasa gk..hikhik..coz xmampu lor nak supply gula camgituh rege. Better kurang kan gula dlm nescafe, tapi lebihkan senyuman dalam hirupan..hahaha

6 comments:

j.u.l.i.e.t said...

nak lagi sehat minum air kosong aje 3 liter sehari... confem baik utk kesihatan.

JMR said...

heheh..yg tu petua paling best..takyah beli gula..xgitu..hehehe

░♥si lampu neon♥░ said...

cam mahal jerr..tgk packaging pon tauu

JMR said...

mahal tak berpekdah..ok kan?..tp JMR amik tablesugar biassa je..hehehe

speckurosaklagi said...

no sugar daddy...:P

Kaseh NazLieza said...

baiknyer cucu nenek yg sorg ni..bgus2 kekalkan amalan mnjaga ksihatan & berkasih sayang...