Tuesday, November 10, 2009

Dunia Penuh Drama??

Dunia penuh Drama? Sapa cakap gini? Sapa yang yg jadik pelakon dalam drama tu? Sapa yg jadi pengarah drama tu? Sapa bwt skrip drama tu? Props apa yang digunakn dalam drama ni? Sapa pelakon pembantu dalam drama nih? Hah! Jawab jangan tak jawab.....

Borak ngn 1 og my frenz. Bercerita psl sorg gurl yg claim sumer orang berdrama, walhal dalam sedar tak sedar dia sndr yg sebenarnya sedang berdrama. Not coz of JMR dgr citer psl dia dr my fren, tp dr mulut org lain pon sama gak. Bercerita kat cni bkn nak mendedahkan aib sapa2, sekadar berkongsi teladan. Sharing is Caring aite? Kisah tis gurl, menjaja segala cerita dan kisah sedihnya yang konon di'dumb'kan oleh boy. Sampaikan sanggup guna nama orang lain, untuk menyedapkan lg cerita dia. Lagi best, apa yang diceritakannya tu dalam pelbagai versi. Masuk kampung cni cerita gini, masuk kampung ctu, cerita gitu. aiyoo dik oii..kalo nak mereka cerita, kasi la sumer versi sama. Jangan la igt orang lain takde kontek each others. Lambat laun orang akan perasan gak, yang cerita yang disampaikan tu hanyalah skrip drama yang telah diolah smula. Tapi bukan dr pro script writer, tapi dari seorang bdk mentah yang baru sedang belajar memahami erti hidup. Bukankah itu lebih menyerlahkan kebodohan diri sndri. Come on dik, ilmu berdrama dalam hidup ni, bkn leh dinilai melalui degree dlm tangan, tp ilmu berdasarkan pengalaman&pengajaran. JMR bukan pon seperfect mana dlm berdrama dalam hidup, tp atas dasar orang yg lebih mamam garam dan gula, nilai luh baik buruk kalo nak bercerita & menabur fitnah pasal orang lain. Tak sumer laki cam gitu. Nanti kata2 bangga yang kuar dr mulut dik tu memamam diri sndr. Sian orang yg kena bwt cerita tu. Dia seorang bdk laki yang baik. Baikkah dia ???? hahahah....

Dah2..stop it. Macam motivator lak nak bg nasihat kt org. But y r, lately ramai lak memember yg dtg luahkan problem diorg. Ada sijil psikologi kah JMR??..hahah..JMR hanya sekadar meluahkan pendapat dr pandangan diri ini..tp cam best gak kan bidang Psychology Engineering nie........

**got a sms from my Farisian9600's Fadzlan aka PokLe..Dah dapat baby boy yang kiut& sehat semalam. CONGRATZ bro. Dia adalah my basketball teammate dr 1997-2000. Semoga babyboy tu pon ikut jejak langkah dia. May God bless ur family PokLE! amin~

25 comments:

Paan said...

Aik? Nak celen jadi psychologist ke beb? Hehehe...

Well, semua orang akan jadi penipu bila rasa diri dia berada di dalam lingkungan tak selamat atau dia itu sendiri minta perhatian. So, kita yang mendengar ni kena la pandai2 menilai dan selidik. Tak gitu?

knockudown said...

JMR : whos the lucky girl tu kan, tapi xpe la..let her .kite yg berakal ni nilai la yg mane baek dn buruk. kem slm mis nunu

Timah said...

LU MEMANG MANTAP BRO.

SALUTE!

JMR said...

paan : best gk jd menda alah tu..merapu pon org dgr je..btol2..sokong statement tu. tapi pndai sgt kah kita nak menilai sumer tu..penipu lg pndai kot...

JMR said...

knockdown : ntah le G, tak knl pon sapa..
berakal kah kita?..huhuhuhu..
nak kem slm cmner???

JMR said...

salute timah gak!!!!

pinkylunna said...

jmr...die pk die paling bagus....huhuhu..
baru nk kenal KL... :)

JMR said...

pinkylunna : hehe..melepas perasaan nmpk..sbr ye cik pinkylunna. dia tu dh mmg gitu kot.ramai dh terkena. sabar je erk. lorr..thot org tu org KL, rupanya bru nak kenal KL..best sgt ke KL??..hahahaha

pinkylunna said...

jmr..bukan melepas perasaan..cume terpk jer..best ker menipu org erk..? haha.i terkena..anggap jer lumrah kehidupan :) cik nunu u lagi teruk tkena kot..hehehe

JMR said...

heheh..sampai bila dia nk wt gitu. nnt mkin terserlah ke'degree'an dia..owh, cik nunu lg trok erk..taklehjadi nih..hikhikhik..

pinkylunna said...

isk..die kan bakal dapat first degreee...n pronouns english terbaik..kakakaka...isk..u xkan xtaw..cik nunu penah terkena ngan die..?

mamai said...

dan dunia ini juga pentas lakonan itu betul ke

I'M NOT mr_PERFECT said...

biasak la tu....nak nampak elok kat depan org dgn cara yg salah....ahksssss

JMR said...

pinkylunna : hahah..1st class degree tu..wow!tp trok sgt ke english dia tuh?taknah lak dgr dia speaking..uiks..tak baik la u ni.ktuk2 org lak tao..hahaha..cik nunu taknah lak citer kt i..mybe dia nak jg air kaki kwn dia kot..takpe2, nnt i tny cik nunu..huhuhu

JMR said...

mamai : btol3..pentas teater istana bdaya pon tak segah teater dunia nyer...:-p

JMR said...

im notprfect : itu namanya hipokrit..tp takpelah,sumer org pon hipo..tpi jgn la terlalu sgt..nmpk sgt ke'bijak'an diri yg tak bijak..hahaha..tol x?

pinkylunna said...

dahla jmr...sian die plak..huhu...hopefully..die akan sedar segala perbuatan die..amin

JMR said...

ok2..stop it..dia xsedar pon xpe.ADA JMR KISAH???.hahah

Anonymous said...

hmmmm xphmla kalu x puas ati ckp depan2 xpayah nak tlis dlm blog..skrg ni sape cari psal???? lg 1 tnya cik nunu apa yang i wat kat die???????

JMR said...

wah..nape guna anonymous ni cik A??..ade aku ckp psl ko ker?ada nama ko ke dlm nih?? yg ko trasa sgt pehal lak???ko ke tu?..i takkn tany sesapa psl sapa kt cik nunu ke sapa ke.. ko tny la sapa yg komen psl ko kt entry nih??..org dh tlg, lelok la..jgn kurg ajr kt cni lak. WTF!

paTonG kerTaS said...

akhirnye aku jumpe entry pasal cik A.
hahaha

JMR said...

bagoslah kalo ko dh jmp..tp kalo ko nak link dia pon, aku leh je kasi..hahahahha..nak t ak emel ye..mana tao ko leh wt dia kawan ke..hahaha

MiSs FaiRlaDy JiM said...

superb!!! JMR nak ganti Abang Nas Melodi ke??? Panaszzzz...

p/s: Teruskan bakat anda dalam bidang berita panaz lagi hot...kihkihkih..semoga JMR Berjaya!

JMR said...

hahaha..malas rr..buhsan..tak mencabar..bek photography&engineering..lg best..

pinkylunna said...

i sokong :)