Sunday, November 29, 2009

Dan nak abes ker??????

Mak aii..dah nak abes November2009..dah nak masok Disember2009 kah? Rasa cam cepat giler masa berlalu. Rasa cam semlm je smbut New Year 2009..Rasa bru cam semalam je training kt DBC..Outstation sana sini. Sampai itam legam aku nyer kulit. Almaklumla CEO cakap, 'saya pon bermula dari bawah'..tp bos, ini bawah sgt, silap2 kena cancer kulit bos nyer pekerja..hahaha..baru semlm kenal ngn budak 2ekor tu..Ya bermula kisah-kisah yang menarik..Menarik giler babeng la..Tapi maybe ada bala dan ade hikmahnya di sebalik kejadian itu semua. Watever..janji, sapa aku rini, apa aku rini..Thanx GOD i still alive..yey!! Sket lagi nak perabeskan sumer ni. then wa leh chaloo..Can proceed with my own plan. Hope dapat project yang best2..Makin lama, rasa cam lagi best kije sndr or omputeh cakap 'entrepreneur'..huh..walaupon ade jatuh bgun, ada pasang surut, yang penting hati ini puas.

Weih, best gak review apa yang dah jadik sepanjang 2009 nih..silap2 n3 utk bln december ni, sumer psl review pasal kejadian dlm 2009..banyak kisah suka duka JMR woo..smpai wujudnya blog nih. At first aku jadik silent reader kt 3,4 blogger org. Macam2 style blogging. Kutuk ke maki ke puji ke- sumer beri efek dalam sedar tak sedar. Terbukti n ternyata sumer tu. Dah try pon..sori la sesape yang terkena. Aku pon tak kisah kalo korg nak revenge blk. Ala bkn pukol btol pon, pukol kot psychology je kan. Panas bontot kejap je. Seb baik la aku ade cert in psycho studies. So adalah cara aku sndr nak release tekanan dlm hal-hal gini. Pape pon, citer baik ke citer buruk ke, kita sumer sama jer. Kadang di atas, kadang di bawah. Tuhan bagi kita dok atas, suh kita bersyukur, dan tak lupa yang di bawah. Tuhan bg kita duk kat bawah supaya berusaha untuk berada di atas. Bukan untuk ditangisi..Betol kan?

Nanti la..igt nak buat review yang proper sket utk Jendela 2009..bukan nak bkk aib sesapa or puji sesapa..sekadar utk diri Mr.JMr&Mrs.JMR dan sumer jer..Hope readers leh la berpikir guna otak yang diamanahkan olehNya sebaik mungkin..





Hope yang lebih baik untuk 2010 berbanding 2009..amin.....
chow luh..t jumpa lg di entry lain..hikhik

8 comments:

ahmad humairi said...

salam JMR,

review....
back to the future...

Ty said...

ya.baik buruk kita semua serupa sahaja :D

JMR said...

humairi: review utk teladan..hikhi

ty : btol tu...

mamma mia! said...

amin........... =)

JMR said...

amin gak....

TEDDY said...

d, mmg a lot of things happen between us 4 a few past months..but everytin happens 4 a reason kan??
im glad tat to share laughter n cried wif u..

i try 2 b a better 1..seriuosly..not only 4 me..
for da both of us..i really need strenght from u..
2 b hepi 2gether..alwaz..hopefully 4eve..

JMR said...

teddy : thanx cuk..insyaAllah evrythingz gonna be OKKEY..:-)

sophie said...

mawu msuk 2010 means tua agy setaunn aiyoo..