Wednesday, November 25, 2009

Cuti Raya Lagi..yey!


 Fuh..dh lama x berupdate blog nih..nak sgt update tp masa xmengizinkan. coz JMR ade priority kt bnd lain. So wat to do. &now, JMR dh kt TRG. Yey blk untuk cuti raya korban!Xsabar nk tgk lembu kena semelih. Asik tgk daging2 yg siap berbungkus kt TESCO je, nak gk tgk yg real kn semelih nyer. Tapi tis year maybe lembu2 ni lg sedeh coz kena semelih dlm banjir, dtiemani rintik2 ujan..hukhuk..musim tengkujuh atau bah skng ni kat Pntai Timur uollss....dugaan...:-(

Semlm kol4pm dh smpai umah. (jam perjalanan)..i drove alone tao! not my car, my kazen's car. Dah la player rosak, so no radio, no CDs k..huh..then dua2 penumpang membongkang dr KL smpai la Besut. LAgi best, kdg2 terjaga masa dlm perjalanan tu mesti terdengar dr mulut diorg ayat ni " Kat mana dah?..Jom benti minum ke makan luh ke..lapar....."..ok, as a driver, aku pon slow down la kete kt mana2 tmpat best. Abes je makan, pas kete gerak, elok je nak masok gear 4, diorg sambung membongkang g..Aduh, buhsan giler...sabar je la..seb baik smpai...


Dr KL, masok LPT still ok..takde ujan, takde jamm..yela coz 630 pg dh bertolak ma..Tp elok je masok Kemaman, fuhh..ujan lebat giler..Then jalan lak pecah sana sini, coz baru pas banjir, n laluan tu mmg laluan lori2 besar. So, mmg takleh nak pecut sgt. Tak nampak chya matahari langsung. Best, drive dlm keadaan nyaman kekadang sejuk..hehehe..3,4,5 tempat gk kena redah air banjir. Tp still leh dilalu oleh kenderaan2 kecik lg..thanx to ayah coz bg direction yg betol tanpa ada sekatan 'AWAS, AIR MELINTAS DI HADAPAN'...(sapa xfaham word 'melinta' sila rujuk google atau JKR yg bwt tanda amaran tu ye.heheh)


 Sampai2 je umah, my kazen si Adam,Jasmin&Iris dh sibuk dok tny pasal board game diorg, TWISTER!! Penat ak ngn cik Nunu mencari game yg diorg pesan ni kat ToysRus..Huh, igtkn nak apa la td. Memekak je men menda alah tu. Main la korg, asalkan jgn ganggu gue nak tido...
Peace No WAR!!!
 

SALAM AIDILADHA & SELAMAT BERCUTI UNTUK MEREKA YANG BERCUTI..
hikhik.

14 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

aku nak main yang bulat2 tu

JMR said...

heheh..sila2 main..kasi terbelit ko nyer kaki&tgn erk..heheh

░♥si lampu neon♥░ said...

bape hinggit ek nak beli katne

JMR said...

rm53++ kt toysrus..

Kaseh NazLieza said...

mainan apa tu...lieza xpnh tgk pon...apa2 pon...selamat menyambut hari raya aidil adha mr.J.M.R

JMR said...

tu namanya TWISTER..ala, mainan yg kena letak kaki&tgn kt tmpt kaler2..heheh

Kaseh NazLieza said...

xpnh mainla...J.M.R dpt cuti pnjg ea...

JMR said...

kena try main le..takde pjg sgt pn kt kg..2mgg kot..

aku zaty said...

hee~ slamat bercuti!

JMR said...

selamat2..ghegheghe...

dayah aziz said...

wah...
slamat bcuti...
smge slamat g dan balik...
=p

JMR said...

selamat segalanya..amin..;-)

pinkylunna said...

sedapnya...ikan masak ape tu..???

JMR said...

ikan celup tepung..superb sedap..grand sedap..hahaha..leh didapati kat penarek..otw dr k.trg ke besut..makan tepi pntai..romantik syihooott...