Wednesday, November 25, 2009

Buffalo's eye Egg


Jenuh nak melayan budak yg baru nak belajar ni. Gambar menunjukkan si Adam ni ngh melantak roti telur. Di depannya adalah JMR, ngh melantak nasi goreng mamak + telur mata. Aku order teluer mata yg suam2 kuku masak. Telur kuning leh digoyang2 gitu..Tetiba lak budak ni tanya.."Whatz dat abg ja?"..aku jawab la telur mata kerbau..dia tny g.." Kerbau ada telur gak ker?"..aik menjawab nampak..then aku reply g.." Ada, penah tgk telur kt bawah kankang kerbau x?"..budak ni cam blur je..aku dah taktao nak explain camner..ok..so aku translate kot english coz budak ni mind base dia in English bru faham.."  ni namanya telur mata kerbau..or in English-BUFFALO'S EYE EGG"....ha amik ko...trus senyap..maybe dah faham, maybe buat2 faham...hahahahha

6 comments:

sI tEDI said...

ha ha ha ha.. boleh ek terjemahkan dalam bahasa inggeris... ekekekekekek...

mata kerbau hitam.. kenapa ek pakai nama dia,?

JMR said...

hehe..tu la kalo direct translation..bebelit lak nak sbut..taktau nape pakai nama dia..huhuh

Cath J said...

Ter gelak aku... kalau mcm ni cara nak explain kat bebudak... siap lah.... hehehehhe....

JMR said...

hahah..xready lg ni nak jadi bapak budak kot..hikhik

Anggerek said...

hehehehe

funny aaa budak ni. when dealing with "modern kids" kite kena prepare our mind utk jawab soalan berbentuk "ape tu", "kenape cmtu", "knp x boleh", and the worst part bile die ckp "x paham jugak, explain lg"

JMR said...

modern kids ek?..kena jadi modern dad gak r gini..hikhik