Friday, November 6, 2009

Bila yang tertulis untukKu...

Hai, JMR di sini..JMR yg tak mcm JMR..ade orang Jumaat tu hari yg paling best Coz esok kije. But JMR ni, jumaat kdg2 dpt kije yg tak disangka..unexpectedc job!! nak2 dr mam besar. Tak reti nak deny her request. Wat to do..nak deny takleh, so dr dok buang masa mencari alasan, better JMR susun schedule. Nak kena bwt ni, nak kena gi sini, kena g sn, solat jumaat, seb baik tak kena baca khutbah je lagi. So, time khutbah leh tertake a nap sikit..hikhik..recharge energy sikit..tak baek tao..

LAtely, JMR rasa cam any decision yg JMR wat, cam tak perfect cam dulu. Bukan perfect cmnana pon, just kdg2 terdetik gk rasa was2 ngn keputusan yg diambil Naper erk jd cmni?.. Adakah sbb hasutan setan or nafsu yg kawal akal pikiran? Atau keputusan yg diambil tanpa pk ke depan sikit. Ato akal tak memainkan peranan utk berkeputusan?.. Atao just follow the flow. iskh..coz mmg gaya JMR, berkeputusan tak memilih sgt, but still memilih.

JMR is an easy going person. Tapi JMR lebih suka meng'adopt' diri ngan situasi keputusan terkini. iskh..terbelit lidah nak nyebutnyer..ala cam current situation le. Cam masok kandang kambing, mengembek ler..Masok kampung, bwt cara kampung..Tapi tu dulu, skang ni lain. Ade je JMR rasa cam tak bestnyer keputusan ini, rasa cam btol ke aku putuskan ini?..Confiussss.....


Ya Tuhan, jauhilah aku dari sikap curiga dan berkeputusan tanpa rasa syukur.

Sesungguhnya apa yang terjadi pasti ada hikmah nyer kan.

::JMR : Im a man with my words::

8 comments:

ayong said...

semua yang kita tentukan tu, ade hikmah tersendiri kan? even pd awalnye nmpk tak best...

imHepPie said...

bykkan mntk ptunjuk dr Allah...

JMR said...

ayong : yup..hikmah yg tersembunyi..maybe skang tak best, tp pasni jadi yg terbest..bestnyer....:-)

JMR said...

imheppie : isyaAllah..datz the best way..tq:-)

Cik Cookie said...

rilex bro.
kadang pilihan yg slh tuh akan igtkan kita pd hari hdpn.
dan pilihan xyakin tuh akan meyakinkan nnt.

hurmmm...apa aku komen nih?
cam pelik je.
wat2 phm laa weii..

Appleartwork said...

dah lame follow..tapi x pnah kongsi pendapat

JMR said...

cookie : heheh..ko tak fhm apa yg ko komen ek..aku lak tak faham apa yg aku entry kan..
tp act nak cakap, aku bsyukur ngn apa jua keputusan dan ketetapan utk aku..chewahh gitu

JMR said...

appleartwork : yeke?..tenkiu so much..P-)