Sunday, October 11, 2009

WAJIB TONTON

Dia tanya " Best tak citer PAPADOM tu?"..aku reply " Layan la & LAwak giler"..huh..yup, lawak sesgt tp moral citer tu sangat la bermoral. Maybe orang slalo cakap kasih ibu bawak ke syurga, jarang orang cakap pasal kasih bapa. Aku kasi 4bintang utk citer ni, kisah seorang bapa & suami yang kasihkan seorang anak perempuan dan famili dia..


Sinopsis citer adalah psl Uncle Saadom n wife. Mula-mula diorang just ada gerai nasi kandar. Dapat anak sorang. Maybe rezki anak, nasib Uncle Saadom berubah. Dari gerai kecik sampai bukak restoran. Pastu bkn cawangan lak. Hidup makin senang dr segi kewangan tapi bukan dari segi masa. Sampailah berlaku kecelakaan kat ats isteri dia. Atas rasa bersalah sbg suami dan ayah yg tak bertanggujawab, dia try nak jaga anak perempuannya sebaik mungkin. Tp dalam masa yang sama, dia dah mengongkong perjalanan idop anak dia. Hmm..point penting : gitula kasih seorang ayah, sanggup berkorban apa saja; sanggup jadi tukang kebun utk perhati anak dia beb!


Afdlin punya arahan citer mmg layan wo. Aku minat since Soal Hati. & PAPADOM buat aku gelak bagai nak pecah perut & teremosi jap. Leh meleleh air mata, bukan jiwang tp kalo korang paham la apa tu KASIH SAYANG SEORANG AYAH..part paling best, scene last skali time Liyana JAsmay dok usik bear kt baju Que Haidar. Emosi terangsang takleh blah!!!!..korang ptot tgk, sokong filem kita.. Filem kita, wajah kita (yeker????)

HARI NI AYAH JMR NYER BESDAY. JUST WAKEUP @8AM & GIVE HIM A CALL. TP MY MUM YG JWB 1st " NI NAPE YG SULUNG PALING LEWAT WISH???"..OPPSS...SORRY MUMMY..terlewat bgun da...PAPE PON..


SELAMAT HARI JADI AYAH
SEMOGA ALLAH LIMPAHKAN RAHMAT DAN BAHGIA KE ATAS AYAH..
daripada jaja.



::J.M.R::

12 comments:

TEDDY said...

selamat hari jadi, ayah..
ayah ke?? lalalala...

yup..cite papadom ni bez smpi boleh mnitiskn airmata partner muve i..;p

as i said, 'u mmg nmpk garg n tegas..but dlmn u cpt t'sentuh..'

JMR said...

tenkiu..
u dh tgk gk ek?:-p
bestkan..best dr momok kan????hahahah

imHepPie said...

adess apsal xajak nak g tgk gak...wuu ni yg rasa cam nk g kl neh..

Anggerek said...

nak tgk gak...tp bile..? arini dh x sempat, nx week outstation lak, nx weekend full. huhuhu
suke gak layan cite afdlin...as long cite tu x membebankan otak i.

JMR said...

imheppie : ala,lupa lak nak ajk:-p..

anggerek : wow, pack dah tu schedule, tgk dvd sudeh pasnih..hikhikhi

tehais said...

Erkk,,ye ke best cita tu??

nie yg mcm dah terpengaruh nie..lalala~

miSs siv said...

kawan aku pun cakap cite ni best~
heheh
ouh~
hepi bufday kat ur ayah~

JMR said...

tehais : best ma..g le tgk..konfem xkering gusi
miss siv : tenkiu..

geraugebang said...

kak gerau rasa macam nak tengok jeer. Macam best kan.

JMR said...

kak gerau : must seen..sgt layan..selamat menonton..:-)

Paan said...

Best ke? Tapi Afdlin Shauki, what else did you expect ye tak? Haha! Nanti ada kelapangan aku roger ah filem ni.

speckurosaklagi said...

papadom..layan giler....

wajib tayang...