Tuesday, October 20, 2009

Miss ya'

Orang cakap,"Sayang anak tangan2kan kalo dia salah, Sayang bini tinggal2kan"..Tapi camne kalo kita yg kena tinggal. Orang cakap " Penantian satu penyiksaan kan"..Btol ker? Erm maybe btol kot. Coz kalo dok berkepit 24hrs pn cam xbest gk. Coz xkenal erti rindu. Kalo asik kena dok jauh2 pon susah gk, susah untuk mengenali. Ramai gk antara kekawan sesahabat JMR yg dah kawen, tp terpaksa dok asing2 laki bini, sebabnya kerjaya masing-masing kt tempat yg berbeda. So, kalo situasi gini, sapakah yang menunggu dan sapakah yg meninggal?(bkn ninggal dunia k). Boley ye diorang dok jauh gitu, camne la rasa kalo terpaksa dok jauh2 gitu. Bru je akad nikah, dah kena naik flight pulang ke tempat kije. SOrg dok semenanjung, sorg dok Sabar/Sarawak. aiyoo..jauhnya. Kalo JMR camne la nak face sume tu kalo kena gitu erk. Tu bini, bukan awek ke gf ke. Tapi demi karier, terpaksa la berpikiran positif kan. At least dh ada ikatan, senang le nk jmp t. So, kawen tu utk just ikatan tu jer ker?? iskhh.. Best wat kalo situasi gitu. Paling tidak pon, leh rasa erti RINDU yg sebenar kan?..N leh prektis camne nak mempercayai pasangan masing2. Dan juga leh praktik kan doa2 untuk kesejahteraan pasangan dr jauh. Coz kalo dari dekat, sure jarang berdoa utk pasangan tu. Biasanya bini yg lg byk berdoa kot..hikhik..tu kalo dr sudut positif le, tp kalo pk dr sudut negatif, huh gerun gak. Zaman skang ni pape je leh jadi. Ada yg tak faham erti status seorang isteri, sanggup curang pon ada. Laki orang ngn bini orang pon ada..Susah gak kalo tak reti nak menghargai kepercayaan yang diberi oleh pasangan masing2. Gini la jadi nyer..Tapi kalo tak percaya pon susah gk. Percaya 100% pon susah gak..so, camner??Nauzubillah.....For me, just D.O.A je yg leh control sumer tu. Kalo tak, ade yg dikatanya mengongkong, pdhal dia hanya nak tao or nak update tentang pasangannya dr jauh, mklumlah tak nmpk dpn mata..Kalo tak tny pape pon, nnt dikatanya tak caring le, romantik le..susah gk..so WASATIAH le dlm perhubungan..hikhik.. Pesanan JMR kepada sumer dan juga myself, rinduilah seadanya tanpa membebani diri sndr. DOA la utk kesejahteraanya dari jauh, its better dr dok pk bkn2. at least doa utk dia xnoty2 d perantauan..wah gitu skali....


**Cik Nunu, really miss ya. Do take care of urself. Get well soon k.Cian smpai2 dh dmm ek." " "Ok2, i tunggu u g tgk akon cncert, cuci d musical etc. No worry k**







::J.M.Rwaiting4u::

24 comments:

speckurosaklagi said...

bila nk kawin bro??
cik nunu cpat sembuh,,,
bro mana pix cik nunu n citer la pasal cik nunu..

cik nunu ada adik tak??kenalkan..haha

jai@jezz said...

waaa... kalau aku lerrr... x mau dah kawin kene tinggal... giler rindu jadinya... =P

Murni said...

nak negok pic miss nuNu gak..jmr plzz..

Paan said...

For me, itu semua risk yang patutnya kena amek tau la. Jangan sedap nak kawin je, tapi langsung tak pandai nak berenggang.

JMR said...

speckurosaklagi : kawen bila dh smpai seru..haha..cik nunu tak suka pix dia msok sini..dia xde adik..ank tunggal..hikhik..:-p

JMR said...

jai : aku pon xmo..tp kalo terpaksa cmner?terpaksa la kan..hikhik

JMR said...

murni : shes not around here..gpon dia xsuka dpublish gmbrnyer..hikhik..aiyoo

JMR said...

paan : btol tu paan. so, kenala pndai control risk tu.kalo takleh nak hapuskn risk tu, kena cntrol kurgkn risk tu..chewa, cam safety officer lak aku..berenggang lama2 pon sush gk bro..wa takleh...hikhik

speckurosaklagi said...

adehhh melepas la mcm nih..cik nnunu xda adik...kwn cik nunu pun jd la..hahahaha

JMR said...

spec : kwn2 dia ok koz la ade..t wa gitau dia..hahah

Ayu said...

akak ni dulu.. weekend couple jugak.. kenkadang tu just dapat 2-3 hari je bersama... lama jugak la dekat setahun.. sorang n9 sorang lagi kl.. mmg bunyi nya x jauh leh berulang.. tapi.. waktu keje tu yg x memungkinkan selalu bersama.. ye la keje hotel .. mn nk dpt cuti mcm keje lain..

but now.. rezeki baby agaknya.. dpt la hubby akak keje kerajaan.. cuti pun sabtu ahad. so alhamdulillah.. think positive always...

sekian terima kasih.. hehe..

JMR said...

ayu : hai sis..btol2..think positive yg plg cun. Skng mst sis dh ok kan. Dah takde nak berkira bl nk jmp kan..hikhik..im hepi for dat..alhmdulillah rejeki baby..

messyremo said...

fulamak..
mncabar tu..
dah kawen tp jauh...
kalau aku?

err...giler r..hehe

DaliaLiyana said...

cian dia...takpe sabar k...
semoga cik nunu cepat sembuh...
aminnn....

JMR said...

messyremo : mencabar kan kalo pk2..tp kl diri sndr kena, pndai2 le kena solution dia..hehe..ni bl nk kawen nih/;-p

JMR said...

dalia : tenkiu dalia..alhmdulillah, today dia dh ok sket..hehe:-)

ZooL Hilmi said...

Assalammualaikum... cerita pasal duduk berjauhan..mmm..kawan2 zool pun ramai yang duduk jauh dengan pasangan masing.. yang trust dan iman kena kuat...kalau tak hanyut....mmm

JMR said...

zool : btol tu zool..tp definisi trust tu cmner bro?..kalo kt dok tny,dok sms je psl kt mne dia,ngn sapa dia, tu kira kt tak trust ke cmna/;;hikhik

ZooL Hilmi said...

mmm....bila cakap pasal trust.. tak ramai orang yang ada sikap macam ni... dan orang yang kita boleh trust selalu ambil kesempatan atas kepercayaan kita... mmm... percaya ni sebenarnya bekait dengan keikhlasan hati kita... kalau kita yakin apa yang kita buat barulah itu dikatakan trust... lebih baik kita bersangka baik, sesungguhnya bersangka baik boleh menambahkan keakraban hubungan itu sendiri... ini lah konsep trust... dia percaya kita percaya... kalau dia kianati kita.. mungkin kita tak de jodoh...itu..je..
mmm... bumi ni berbentuk bulat...pusing2 jumpa benda yang sama...he3..mmm

JMR said...

wah bro..good answer..btol tu..no argue..keep it up bro!

Nabil Fizri said...

tahniah

Razman said...

bro!! aku mb g gak cuci d msical nti..klu terserempak, izinkan aku bersama cik nunu..haha

JMR said...

nabil : tenkiu..

razman : agk kurg ajar statment..layakkah ko?cermin diri luh ya..hahahah

vasilissa said...

alahai....shuweet nyer.sabar ye?