Friday, October 30, 2009

LetihKu kerAna Ngko

cik Nunu is a strong gurl..;-)

Fuh, rini dah Jumaat, semalam khames. Mula2 igtkan Khames hari persediaan yang paling best utk menyambut Jumaat. Skali..'What a Hectic Day??'..Aku penat melayan karenah2 orang itu. Penat yang menyeronokkan & penat yg membengangkan. Start with penat yg menyeronokkan. Pagi2 buta dah dpt call dr aunty a.k.a my 2nd big boss. Sonoknyer dengar arahan by call. Yg aku lak YES kan ajer sumer. Pas letak, baru terpikir, aku ade komitmen lain lorr..hukhukk..ok, pk2 idea nak skip sumer order yg leh mengdisorderkan mental ku. Got it!! Siap mintak bonus lg tu, but kena g ofiz lor b4 12..ok, puntuality is my priority. 11am dah smpai, skali diorg ada discussion lak..fuhhh..lebih setengah jam menunggu. &sempat ngorat akk2 yg budget cun tu.'akak, leh jadi akk sy x??'.hahha..

Damn..! nak kete servis kete luh bru kete leh gerak. aiyoo tetiap minggu breakdown gini ,susah la kawe weih..layankan ajer..n 4pm, got a sms. Mama cik Nunu admitted kt PPUM coz of Maxillo Facial problem. PEnyakit apa tu?? Tak tao pn pasal sakit tu. Ahh pedulikan luh, janji kete setel servis ngam2 kol4, so sempat lg kl nak g melawat her mom. Harap2 tak jamm. Cik Nunu ngh terkejut so, better aku yg fetch up si Nunu baru leh g PPUM. Dah tggjawab kan wpon pala ngah laloq gilor. Take a deep breath & I Got nescafee..Bru segar sket..hikhik..Thanx God coz jln tak jamm, smpai PPUM in a short time. Tapi mama takde kt bilik, coz kena wat CT Scan..Aku try melawak taknak bg dia sedih sgt tapi macam tak lutt jer..hikhik..seb baik achik dtg. Klo x, mau cik Nunu nanges 1st time tgk mama. Sabar erk..Doakan segala selamat utk mama..So, utk melayan cik Nunu yg ngh bersedih, bwk dia dinner kt HR Steakhouse..Lama lak tak pekena chicken chop kt cni...sedap woo..apple juice pon layan kat cni, tp tonite my apple juice terpaksa dikorbankan utk cik Nunu..T ganti blk air i k..hahahah

okkey, out of my diary jap. Got a cAll from a gurl(we called her 'cik A'). College gurl. Act bkn call of mine, tapi sesaje nyibuk tag dat call. Coz aku ada fakta utk betah dia nyer statement. Coz ak rs ak pn secara xlangsung terlibat&i fuck giler ngan situation gini. Cam bodow & buang masa jer.. Yela kan, ada sorg laki ni yg juga kawan aku cakap, ada kawan cik A ni ckp, cik A jenis suka gunakan/manipulation(kalo xtao meaning, check kamus ya). Laki tu yg cakap r.Kantoi cam putar belitkan citer jer.Tapi aku exactly igt lg, we had a conversation kt umah aku. Kwn lakiaku ni act yg stated kan statement tu. Tp mlm ni aku dgr, dia try salahkan org lain lak. WTF!!. Ko janganla malukan laki la lak. Pastu nak petik2 nama org lak. Bikin syiot je. Korang ni kekdg cam childish giler. & cik A cakap kawan laki aku yg tergila2kan dia. Tp kawan laki aku ni ckp, Cik A yg tergila2kan dia. yg ni burukkn yg ni, yg tu burukkn yg tu. Sampai ngungkit pasal sapa kuarkan duit bila time kuar berdua. aiyoo..tu pon nak ungkit ker. Gini lah senang citer, ngan bahasa kasar, kalo korg takde duit, janganlah gatal2 nak g belanja/ ajak sesapa kuar. Tunggu je bawah katil sampai ada org ajak kuar ngn fully sponsored. SO, takde nyer nak ungkit2..ukur baju di badan sndr k.Sedar2 n cermin2 diri...boley x gitu????bikin panas ajer wpon pa aku, korang nobody. yg ni emo, yg satu ni pon emo..WTF!! ADA JMR KISAH???

Okkey, JMR is ok jer..hahahha
Ok last episod ni. @midnite, got a call lg from my buddy. Mak kepada mama cargon@Khairul Rizan(electrical power) telah pulang ke Rahmatullah pd tgh malam semalam. Berita sedih utk kami as his frenz. Semoga roh maknya dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat2 org beriman. Be strong dude. Since aku ade hal yg tak dpt dielakkan+komitmen lain kt cni, just 5org je wakil dr kitorg yg follow dia balik ke Kelantan. Good job my frenz & i respected ngn respon u all sumer..A sad journey with hi-hope pray. Al- Fatihah to mak cargon.....


Sedih dia, Sediah kami.Al-Fatihah for his mom..


::J.M.R lovemyday::

18 comments:

TEDDY said...

al-fatihah n takziah buat mama cargon..
hopefully he will b strong juz liked cik NuNu..

JMR said...

al-fatihah..
n doa to mama gk ye..:-)

Cik Cookie said...

hellooo...
sorry lama xsinggah blog ko.
busy doee.
apapun untuk Cik Nunu, moga mummy dia cepat ok.
Kat kawan nama Cargon tuh Takziah.
mggu nih semua hari2 yg sedih, letih and pedih.

asilahmuhajer said...

takziah utk cargon.
be strong utk cik nunu.

JMR, tlg wat paragraph boleh? cepat sket akak baca.

JMR said...

cookie : takpe2..free2 leh je singgh kan..
tenkiu utk sumer wish tu kie..
hope mggu dpn lg better dr mggu nih..:-)

JMR said...

asilahmuhajer : thanx 4d wish..alamak, i thot wat selang gitu dh cpt akk baca..ok2 pasni n3 wat paragraph ngh bsistematik lg...baek cikgu..:-)

**ke nak bwt point2 je erk?;-)

imHepPie said...

kene slalu tenangkan cik nunu kot...

sI tEDI said...

semoga mama ciknun sihat

dan al-fatihah untuk ibukawan kamu!!

[-suziey-] said...

alfatihah n takziah buat ur fren's mom..

oranglidi said...

alfatihah.

YobSumO said...

al fatihah buat yg telah pergi.

harap yang sakit will be just fine. amin.

JMR said...

im heppie : im trying my best..heheh

JMR said...

si tedi : amin...today dh ok sket her mom..:-)tq for d pray

Nabil Fizri said...

go!

pinkylunna said...

al-fatihah..hehehe...

cam best jer pasal cik A tuh...hehe...

JMR said...

best erk..
faham erk..
diam2 sudeh...hahahha

pinkylunna said...

haha...i pun terkena.....ngeeee~~
buat bodoh jer ngan org camtu :)

JMR said...

lorr..u pon terkena ke..igtkn u kwn dia, dia xbwt gitu gk..iskh..sabar erk..sush nak deal ngn bodoh nih..hikhik