Friday, October 16, 2009

Kita Berbeza...

Salam dr JMR utk reader sumer. Huh..ngeluh jap. Lega rasanya sbb arini dh ari Jumaat, bley bernafas lega jap. Sbbnya esok dh Sabtu. Time to release apa2 tensen yg mampu direleasekan. Yup, tp cuma seketika le. Sbbnye 2hari lepas tu dah Isnin blk. Rutin cam biasa. Sabar JMR.."Mou sukoshi dake.."..(hahaha..cakap Jepon la plak)..cam ade org tu, pagi2 dah speaking jePon..Pas solat Jumaat bru submit kije2 yg due datenyer arini. So, ptg Jumaat le bru hati tenang utk seketika. Baru leh karang blog pjg2 sket. Ptg ni, appoinmnt ngn K.Sara. Kena jd bodyguard dia jap.huhu..kalo org tgk, maybe org leh igt aku ni laki dia..hahaha
Kalo la aku kena tulis report utk xtvt yg berlaku sepjg mnggu ni, aku paste je pix2 yg ada dlm hp ni. Takyah nak bwt2 caption pape. Kan A picture worth a thousand words..hhuhu..btol ke tu? Tp kan, JMR agk tak berpuasa hati ngn bonanza sushi utk kali nih. Mcm2 terms&conditions la plak. Kena dok dlm restorn within 1hr, mkn yg plate atas kaiten(conveyor belt) jer. Then bonanza cover yg kaler tertentu je. Huh..jenuh gk nak nunggu plate yg mahal2. Tp dpt gk r merasa plate kaler purple&merah, tu pon last2 minit2 jer..Thanx to DikD yg jadi cover gurl utk kali ni..hahah..then SORRY to amean coz terpaksa deny ur request nak lawan mkan. cOz aku takde mood la bro, syarat2 dia byk sgt. So terpaksa la ko dgr 1001 alasan dr aku.hahahha
Uiks, nape n3 kali ni tajuk gitu?..no reason..tp in fact pon mmg kita berbeza kan. Susah nak cari kawan or lawan yg btol2 sama ngn kita Maybe maksud kata2 dia lain ,tp kita faham lain. Ato kita nak sampaikan bnd lain ,tp org tu faham benda lain. Ok, JMR lak camner? hmm...aku pn tak faham camner nk citer sbb aku tao tak sumer org akan faham. Im doing the engineering field, bukan sastera or bidang yg leh diputar belitkan. Yg last statement tu yg paling penting, tak suka maksud yg tersirat2 nih. Lets say, ada someone nak gitau something to me, tp for the 1st msg tu, ada kias2, " I wanna tell u bout something" ..JMR tny " Pedia?"..dia jawb " I've somethig to do..."..JMR tny lg " Pedia?".." I got a thing that i need to do.."..omg..come on, straight to the point..Bukan apa, JMR tak suka keadaan yg tertanya2..leh bikin gua pk bkn2 ma..kan lg elok trus trg je. Better dr i got the misunderstanding kan?..Tapi KITA BERBEZA...maybe niat dia taknak guris hati kita, or taknak salah ckp..so tu pasal dia mengatur kata ngn penuh hati2..hikhik..bg JMR, xkisah pon, as long as bnd tu betol or xsalah..gpon no gap between us..AKU KAN ABANG..hahaha..adakah sbb aku garang, tu psl 'diorg' sgt berhati2 mnyusun kata dgn aku?..atau.........diorg mlu n segan ngn JMR???...'lu pk la sndr'..hikhik

Chumel ek pix atas???hahaah..poyos gilos kengkohs la weih..I hate to wear necktie. Tapi terpaksa le. Nak2 kalo corporate nyer presentation. Kena la proper sket kan. Dah namanya biz men RM juta2..takkan nak pakai deskcoat je..hahaha..Tp..anyone can tell me, bisness apa yang tahun pertamanya dah menjanjikan pulangan modal&profit sampai lebih dr RM1juta???? Bukan MLM, bukan jual insuran, bukan bkk restoran mamak..hahaha..

okkey..selamat berpikir dan selamat beramal..& tu yen&panjang, GOOD JOB bro!! Aku sangat berpuas hati ngan hasil kije korg sumer. Kije rajin2 ye..hikhikhik


::JMR::

11 comments:

Paan said...

Haip!!! Aku minat beb pakai tie...baru segak dan seksi. Nguahahahahahahahaha!!!

miSs siv said...

aku minat pakai tie.
tapi aku pompuan~
hiii~

Anggerek said...

betol, org technical x pandai nk belit2 ayat. berterus terang lagi senang wpun kadang2 cara kite mungkin x disenangi oleh orang lain. berterus terang boleh mengurangkan kadar misunderstanding

Pais Chaos said...

pakai tie baru nampak macam datok datok..

JMR said...

paan : pakai tie seksi ke?cmne tu?:-p

JMR said...

miss siv : hehe..tp ok wt kalo pmpuan pon pakai tie gk..pki ngn kemeja..sesyuai per?:-p

JMR said...

anggerek : misunderstanding berkadar langsungkah dgn keadaan sbnr?:-p..hehehe..busan dah pakai tie time faris luh..

Anggerek said...

"anggerek : misunderstanding berkadar langsungkah dgn keadaan sbnr?"<<< x paham heheheh

JMR said...

hehehe..JMR pn xbisaa paham...:-p

cookie devine said...

aku mmg jenis sound direct tapi dah mmg adat manusia yg xpaham bahasa.Mmg xkan paham.

JMR said...

agk2 kalo diorg xfhm bhs melayu, ko bg je la bhs omputeh ke,itali ke, tmil ke..lama2 diorg akn fhm kot..hhhuhu