Tuesday, October 13, 2009

...Ciptalah Bahgia

Umi JMR cakap; Jangan la mencari kebahgiaan, kerana makin dicari makin ia menjauh.
Tapi ciptalah kebahgiaan..kerana once kita mencipta, kita akan lebih menghargaai&dihargai Jangan terlalu taksub mencari kebahgiaan.
Jangan terlalu memilih kebahgiaan yang kita nakkan.

Sampaikan yang kita rasa kita dah taknak, senang2 gitu je kita campak.

Tapi ciptalah kebahgiaan yang kita ingini.
Ciptalah mengikut acuan yang kita inginkan. Memang proses ni take time. Tapi insyaAllah, kita lebih puas hati dan lebih bahgia. Paling tidak, kalo something happened, kita akan lebih menghargai apa yang kita ada. Hidup tak selalunya bahagia. Kadang2 ada badainya. Sebagainya sorg hambaNya, banyak2 bersabar ngan dia,keadaan dan masa. Jangan terus blah gitu jer. Itu putus asa namanya. Dan sampai bila kita nak blah tinggalkan bahgia yang dicari setelah bahagia yang hampir ditemui kita buang gitu jer, sebabnya bahagia tu tak mengikut taste kita. As my previous n3, janganlah terlalu mengejar sempurna coz tak sumer sempurna. Saat ni, bg JMR biar benda tu tak sempurna, tapi aku akan jadikan benda tu sesempurna mungkin. omputeh kata 'ALMOST PERFECT'.. **sigh**





Wajah-wajah JMR2008&2009..t next entry letak pic lagi muda..:-p

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat. Kita tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah memberi kita pelangi.."

Kadang-kadang kita di atas.
kadang2 kita di bawah.

Kdg2 kita hepi , kdg2 kita bersedih.

Kdg2 kita senang, kdg2 kita susah.

Kdg2 kt sngt kenyang, kdg2 kt sgt lapar.

Lumrah idop ma.
Dah hukum karmanya gitu.

Syukur Alhamdulillah.

Saat wat entry ni, JMR in happy mode.

Hari ni happy mode lepas semalam bad mood.
hahah..
naseb la sapa kena tempias tu.
'JMR SORRY'
Nak kata takde masalah langsung, tipu le kan.

Tp kurang2 ada gk rasa hepi&senang.

Takat kije yg bertimbun tu, tu bkn masalahnya.

Tu tanggungjawab kita panggil.

Tanggungjawap yg harus disetelkan ikut due date.

hahahha.
Pape pon..

Thanx God.


" gREAT mOOd WITH a GReAt TImE IN a gREAt wORLD bESIDE A GREAt fREnZ By A gReAt bOsS coz oF a greAt Paper on 10.14am TueSday; its a GreaT Day!!!

-JMR-

thanx to you.

" When come to love not by finding a perfect but by learning to see an imperfect person perfectly "




T.H.A.N.K Y.O.U A.L.L.A.H

::J.M.R::

16 comments:

TEDDY said...

ksempurnaan hanya milik-Nya..

jgn harapkan ksempurnaan pd diri psgn kamu.
terimalah die seadanya..
saling m'mahami, m'hormati n m'hargai adalah lebih bahagia drpd m'harapkan ssuatu yg xmungkin..

cookie devine said...

Harap bahagia bersama kamu.wahhhh....feeling lebih bila bc entry nih.mekasih bro.

imHepPie said...

sweett ayat2 dlm entry nih..nice...

Murni said...

haaaaa...JMR baca buku mengandung. setuju bahagia perlu di cipta

Anggerek said...

i love this entry. strongly agree!
ALLAH KNOWS BEST!

JMR said...

teddy : btol tu..sorry for the wrongdoings ya..do care of ur partner k..

cookie : amin..harap sumer berbhgia hendaknya..

JMR said...

imheppie: thanx u..
murni : ciptla bhgia ikut acuan yg menarek ye..
anggerek : Yup, Allah noe best!

daniadanis said...

so agree :) cipta bahagia..

JMR said...

daniadanis : Selamat Mencipta Bahgia ngn tunang u..:-)
x sabar nk tgk mjlis both of u!!:-)

+ cik pinky boomboom + said...

agree!

JMR said...

cik pinky : btol!!

Sifu Mirza said...

ya..

mari sama-sama mencipta bahagia dari dunia sampai akhirat...

:-)

shippo_yaya said...

Allah tarik 1 nikmat...Dia akan gantikan ngan 10 nikmat yg jauh lebih baik...wallahualam...

Pais Chaos said...

letak la gambar2 sekolah..haha

JMR said...

sifu : insyaALlah, sama2 kita..
shippo : yg terbaik kita doakan..
pais : ehhe..nnt2 la aku letak..

Cicada2nd said...

Selama ni aku cuma mencipta kenangan. kerana itu salah satu life aku. mencipta bahagia mcm menarik. tq bro bg idea ni.