Wednesday, September 16, 2009

Siap Sedia Raya

Lagi 4hari g nak beraya. JMR still in KL. InsyaAllah, kalo takde aral, kames mlm jemat bertolak balik. Kali ni balik ngn my jiran since childhood. Plan nak lalu LPT coz kalo ikot G.musang mesti jamm giler. Dah serik kena drive 14jam KL-TRG lor..mintak2 tak jamm terok sgt kali ni.amin..
Semalam teman dikD shopping kt Jalan TAR. mak aii memalam pon rami g. Weekdays lak tu. Maybe last minit preparation kot. JMR?...yup JMR nyer preparation dh totally setel. Just tunggu nak sarung ke badan je. Act its just a simple thing. maybe JMR is a boy..try tgk apa jadik kl JMR ni gurl. Mesti sampai saat ni pon lum tentu setel g kan? Tertanya gak, apa la disediakan oleh gurl nih sampai banyak giler yg perlu disiapkan menjelang hari raya. Sepanjang kt Jln TAR pon, JMR tgk baju2 utk gurl je yg bnyak. Macam baju kurung ade, baju kebaya, telekung, selendang, kain tudung, baju kasual..mcm2 lagi la..sumer utk gurl..aieh..ptotle biler raya, budget gurl lagi tinggi banding ngan laki.
Setuju x?..kenapa ek?
..coz JMR rasa, kalo hari pertama tu, minima baju yg dipakai oleh gurl adalah 3pasang kot. maxima tu tak sure la bper lak. Kalo laki tu, ada tu dr pagi hari smpai ke mlm, sarung baju melayu jer. Takde hal la kalo tak salin baju. Then aksesori pompuan la, mak aieh..punya la banyak. mesti yg berat 56kg akan jadi 60kg plus2 lepas campur ngn berat aksesori badan.hikhik..
Tak kisah la cmner pon preparation yg dibuat, janji jangan membazir n berbelanja mengikut keperluan& keperluan. Kan ada tak pasal2 pas raya makan megi ngn sardin je hari2..

Di minggu terakhir ni, ntah nape, JMR&matez slalo sgt bersahur kt luar. Rajin giler bgun ngn mata bengkak g KCF le, McD le..dah tu lepak 2,3 jam kt situ smbil gelak2. Tetiba lak leh jadi aktif gelak cam hantu di kala Subuh. Org lain tgk pon pelik je ngn kitorg nih. aiyoo..dah tu one of JMR fren selamba kodok je g bersahur kt KFC ngn berkain pelikat. Memang sempoi la. Tp takat malam tu je la. Maybe tak tahan kena gelak ngn kwn2 kot..its a nice moments lor..rasa sonok giler sahur gitu. Tu yg sampai makan sahur cam makan utk berbuka jer. Tapi ni sume di minggu2 terakhir Ramadhan je. Pasni dah masing2 nk balik kg, so takleh nak bersahur sama dah.
No McD, No KFC, No Mapley..yela..takkan kalo
kat kg, ngn famili pon nak bersahur kt kedai gak kan. Of koz la nak mkan masakan yg mak masak..uwa...tak sabor nak balik raya nih. Dalam sabar tak sabar pon, terasa riso gk kot2 jamm giler otw back nnt. aiyoo..mintak2 la tak jamm trok sgt. Cepat smpai cepat leh rehat. So time raya takde la nak penat sgt..wahh..mood raya dah makin memuncak nih..






**ptg ni mjlis berbuka @coffea,sugar&spice ampang..mkn lgii..**



::J.M.Rbalik kg::


12 comments:

aku dan secalit warna said...

Selamat menyambut hari raya maaf zahir batin

Siti Nornadiah said...

hemmm..
bab bajet laki dan perempuan tuh, laki sepasang jeans pon dah mahal..dorang sure nak branded kan?

anyhoo selamat berhari raya JMR!
:)

JMR said...

aku : selamat hari raya gk..dah siap persiapan raya?

siti : saya pakai yg murah je..hehe..selamat hari raya gak:-)

kew_chop said...

waa bestnye balik kg. bwk kete bebaik yea. samat ari rayo..

imHepPie said...

kames mlm jumaat...???waa x aci napa aku jumaat mlm sabtu..tuko nak??haha

Fatyyhahh :) said...

salam, pagi raya xde la smpai 3 pasang. artis laen la kot. haha. tahun ni xsmpi TAR lg. wuu.

miss pumpkin (reen) said...

hehe...
tol la jamar, kalo raye, mmg bajet owang puans ni lari sket. Adoi, tepakse la ngaku jgk yg nafsu berbelanja owang2 puan lg tggi dr laki. Bkn ape, kalo org2 iklan beskot raye, kalo dh amek tester, beli kalo sdap. pastu tgok tudung bekenan beli. Aish2. Tepakse la jimat2 after raye. Slamat hari raya. maaf Zahir Batin.

JMR said...

kew_chop : selamat hari raya to u gk:-)

heppie: nk tuko ker?..bley gk tu:-p

tyhah: btol gk tu..artis mmg la kot..

reen: tau takpe..bbelanja la seadanya..:-)

s@yangh@sni said...

2, 3 KUCING BERAYA..
MANAKAN SAMA SI TIKUS RAYA..
2, 3 HARI LAGI NAK RAYA..
AMPUN DAN MAAF DARI SAYA..

TERLEBIH BISA TUTUR BICARA..
DISIMPAN JANGAN AMPUN DIPINTA..
SYAWAL DINANTI BERSAMBUT RIA..
IKHLAS DARIKU YANG CANTIK JELITA.

LLC said...

Hello! Do you want to download movie, game or beautiful girls pls visit

http://sexylady-asian.net
http://llc-movies.blogspot.com
http://llc-freegame.blogspot.com
http://over18movie.blogspot.com
Thanks!!!

JMR said...

hasni : amboi berpantun2 nmpk..pape pon..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF SALAH KATAT TERLAJAK LAKU..dr JMR sekeluarga..:-)

LLC: ko ni giler apa?pose ni weh..nnt la pas raya..hormat bln pose n syawal..hahahha

Firus Ruhaizad said...

heh....yg pakai kain pelikat tu macam kenal jer..ko amik dia kat petronas ke??