Tuesday, September 29, 2009

KEK LAPIS SARAWAK & PEREMPUAN & STATEMENT BY EN.FIRUS

Back to the daily routine!
NO RAYA MOOD ANYMORE.
BERTIMBUN KIJE NK KENA SETELKAN.
aisey...
oooPPPpppPPss...
mesti ramai yg tertanya pasal topik en3 kali ni kan.
hahaha..
apa kaitan pompuan kek lapis Sarawak&pompuan &juga statement??
huh..kalo nak carik similirity mmg banyak.
arini lepak2 bekpes ngn membe.
borak2 psl boystuff.
then dlm on9, my fren,FIRUS stated a statement.
amat menarek perhatian JMR.

"..its hard to find the girl of the expensive one rather than the cheapest..cheapest always show their dumbness of act to other guys to get the stupid *higher attention from that guy..i adore the invaluable gurl which are not so ***king messed up with the ****ing thing of "cheaper matter"


bunyi cam dia ngh frust ngn gurl.
Tp act ada betolnyer gak kan.
based on experiences. (ada 's' lg tuh..;p)
zaman skang kan mcm2.
tp tu tak bermaksud sumer org pompuan gitu.
&juga tak sumer laki in positive way lak.
kalo tanya sumer laki, generally, sume laki suka tgk gurl yg sexy2,cun melecun n dressup ngalahkan beyonce/PCD..
tp once tny ciri2 calon isteri lak camne, more than 99% akan tak sanggup nak bwt 'isteri' ngn gurl yg diorg suka cuci mata.
kenapa ek?
korang nah tgk tak muvee 'syurga cinta'??
ada satu dialog,time diorg nak bet suh si irham tekel cikgu syuhada.
"mak gua cakap, kat dunia ni,ko nak bwt apa saje, ko bwt la, tapi kalo bila kawen esok, mak nak yg pakai tudung tao.."
meaning??
maknanya mak2 pon nak carikan jodoh yg terbaik utk anaknye.
kalo tak pakai tudung pon, at least sopan le sket.
yela, sapa yg nak kalo dah jamu mata utk laki lain, tetiba nak kena jadik milik sndr.
tp kalo dia dah bertaubat lain le.
"we give them a chance" said LELAKI ITU.
Im talking about yg tak sedar2.(yg dh insap takde kaitan)
dah tu, semata2 nak tekel laki, sanggup jadik 'cheapest' seperti yg dicakap oleh en.FIRUS.
Then bila kena dump ngn laki tu, cakap laki jahat le, laki takleh caya le, laki itu la, ini la.
Mana leh gitu kan.
What goes around, comes around le.
weh!!
So apa kaitan ngn kek lapis sarawak lak nih?
hehehe..act tadi, lunch aku adalah kek lapis Sarawak. pergh..
sedap giler..then dpt melantak lak tuh.
yela, makan utk org lain skali..bwekk**
nape kek lapis Srwk mahal giler babeng.
sampai ade rege RM180 utk besar yg tak smpai 0.1meter persegi???
rasa lak sangat la cukup rasa!
then cantik mata memandang!
hanya yang mampu&diberi chance je akan mampu menelannya.
pergh...
nape semahal itu kek itu ek?
n
Apa kaitan ek kek lapis Srwk yg sedap&mahal ngn perempuan & juga ngn statement oleh en.Firus??


"LU PK LA SENDIR"
kacak x en.firus??




::J.M.R ermm??::

15 comments:

cikpuanmiera ^__^ said...

sedap nye kek.. teliur.. :(

Cutiesifa said...

kek lapis sarawak mmg the best..kek lapis semenanjung x leh nak lawan punya..

girls..jadilah seorang insan yg mahal tapi berpatutan :)

Firus Ruhaizad said...

wooo00oo..its not the fact im frustrated...
lolz...hahaha..saya dah ada seseorang yang sayang saya(orang itu JAMAR).

just in case anyone out there who was called or have been called as a gurl..
dun make urself look cheap.the polite way=look slut.haha..

tapi tak sumer pempuan macam tu kan..:)
bagus2..jgn jadi mcm tue..never being sucks.coz u r the creation made by HIM to be cared by a right person.not being played by a the dummies..;p

acually nak tambah statement tu..tapi untuk orang laki lak..heheh..

'just when u realize there was a gurl u thaught she's r invaluable,try to grab her.its quite interestin because..waitin is not a suffocation actually.

'menanti buah yang gugur lebih manis dari memetik buah yang kita tak pasti manis masamnya walaupun kita dapat petik senang giler...'hehe :p

so gurl..wut u say!?hahah..

Anggerek said...

>>>>"tp tu tak bermaksud sumer org pompuan gitu"

imHepPie said...

sodapnye kek lapis srwak..lama x mkn huhu

JMR said...

miera : ngidam dh ker?:-p
cutiesifa : btol tu..tp sy mk nsrwk ori nyer..nyum!
firus : ko ni sakit ker?hahah
anggerik : btolllll..:-)
heppie : jemput mkn nih..hikhik

B E L L A said...

dkt rumah ni ade byk gilerrr kek lapis sarawak sbb mak baru krim dr kwn die yg kat swak.tp tatau nape, ase smuenyeee xsedappp ponnnn. pelikla nape org leh rase sedap. ish.

Anonymous said...

sum1 pnh ckp:
'mak klu nk sy dgn pmpn pki tudg, sy xleh jnji..
sbb kadg2 pmpn yg xpki tudg lgi baik ati dri yg btudung..as long as die pandai jga sy n hormat sy..'
n im totally agreed wif him..

░♥si lampu neon♥░ said...

well..mcm tak adil je bile pk..lelaki berfoya2 waktu muda dgn banyak girl2 sexy..then tobat kawen dgn gurl alim..

karang bila dpt tau sejarah silam lelaki tu, rase cam tak best plak..lepas tu guys nak yang alim je plak tu tapi diri seniri cam hampes...huuwuu...

░♥si lampu neon♥░ said...

kek tu mmg best..aku suker..but my mom tak suke?..pelik ek

Firus Ruhaizad said...

anggerik-tats why ler dia ckp ta sumer pempuan macam tue..tapi bila korang yang pempuan neh pretend macam bagus kuar dengan laki sana laki sini..pastu citer kat orang sana dan orang sini..and act to get respond from other guys yang dia ini 'wo00!'..she's just drag herself untuk guys assume her as murah.mungkin probably perhaps dia akan kata "aku pandai jaga diri"..yeah ur great coz u can take gud care of urself..but when u have fun with so other many 'good' guys in 'nice' places,orang akan bertanya "anak saper la ni"..
take care urself is not equal take care of ur family name.
pIKir la sendiri.


untuk anonymous-setuju tak.tak setuju pun tak.tapi sanggup ke terbakar just sebab berjuta2 anak rambut yang tak bertutup di depan yang bukan muhrim???its not worth it to get bad serve from mungkar and nangkir later. unless we did the great murder,rape,killing,robbing and fitnah-ing.


sorry for the 'hearting' statements..
thanks for thumbs up and thanks for thumbs down to me!
it never effect me.///

Firus Ruhaizad said...

lampu neon-aku pun bukan alim sangat tapi apa yang aku taw.."perempuan yang baik untuk lelaki yang baik"..
so dun wory..agak2 dapat laki yang ta berapa sempurna..kita kena lah ingat2 balik apa la kesalahan yang kita dah pernah buat masa lalu..

peace!!!

Firus Ruhaizad said...

Jamar-sayang awak sebagai teman.:)

TEDDY said...

time changes, people changes..
juz giv a chance 2 prove it..

JMR said...

bella:noname:firus:teddy:neon..THANX ALL..ATAS DIRI MASING2KOT.NOBODY PERFECT.SAMA2LA INGT MENGINGATI..DUNIA SKNG KAN MCM2 ADA..*peace**