Monday, September 14, 2009

CAHAYA RAMADHANMU

AlhamdulILlah..majlis tahlil&berbuka pose di rumah sewa berjalan ngn lancar. & paling penting, makanan abes dan takde pembaziran ye. Sangat meriah & sejibik mcm mjlis raya pon ade gak.
Padahal ade g seminggu nak pose oii..Thanx kepada rerakan yang sudi hadir & terima kasih kepada mereka yg membantu menjayakan majlis yg tak seberapa nih.
Act objektif utama majlis ni utk mama(mak) chargon(bkn nama sebenar) yg sedang menghadapi masalah kesihatan di Kelate. So, ktorg decide nk wt mjlis berbuka + ngn solat hajat. Sponsored by him tmbah2 ngn sumbangan jiran2 n kekwan, tu yg jadi semcm je byk makanan tu.
Thanx again!
Nah dengar tak, lagi banyak kita memberi ,lg banyak kita akan dapat. Tambah2 g di bulan pose nih. David Teo dlm Melodi semlm pon ckp bnd sama woo. Tgk la, org yg taktao psl Islam pon still leh memahami maksud statement tu. Mesti korg nah ade pengalaman dlm bab ni kan. Bersedekah @ zakat ke..(oppss korg dh byr zakat ke?)
Percayalah, lagi banyak korg memberi, lagi banyak korg akan dapat. Teorinya, bukan sume harta yg korg ada tu milik korg. Ada dlm duit korg tu hak aku gak tao. So, pandai2 la nak wt amal jariah di bulan pose ni esp. hehe..kan bgos kepada sume golongn yg berkepuk2 duit tu buat mjlis bkk pose nak2 kepd golongn yg kurg bernaseb baik.
Biar mereka gembira nescaya korg akan gembira gak.
Once ko bwt org tersenyum, 10 kali korg akan tersenyum tao.
Believe or leave it!

To my mate :
Ade banyak, kita makan cara banyak. Ada sikit kita makan cara sikit.
Cayalah korg. Selama aku idop ni, last nite mjlis yg pling sempoi. Dlm huhahuha bdk2 yg kononnya engineer yg kurg arif dlm kerohanian, tp still lg mampu mengadakan mjlis yg serba lengkap untuk insan mcm kita sumer.
Yup, dont judge book by its cover.
Sapa cakap jurutera takleh jadik chef?
FYI, sume makanan yg dipost ni dimasak sendiri oleh kami sumer(of koz la resipi chargon!kami tukang tolong2 jer..hehehe).
Ayam BBQ super rasa.
Mihun goreng + puding roti + sandwich + kueh puteri berendam + kueh apantah nama. Sumer homemade tao.
Kepada sumer teman blogger :
Selamat meneruskan perjuangan untuk di pengakhiran Ramadhan. Ada yg kata, sedihnya Ramadhan berlalu. Ada sedihnya kerana gembira menunggu selepasnya.
Its not a big deal.
Yg penting, hayatilah ia dan hargai la ia.
Akhir kalam, diharap semoga mama(ibu) chargon akan memperoleh kesihatan yg lebih baik.Esp. untuk menyambut syawal yang bakal menjelma nnt.
Kami doakan kesihatan beliau dari jauh.






::J.M.R doaku utkmu::

12 comments:

Tyhahh :) said...

Selamat meneruskan perjuangan untuk di pengakhiran Ramadhan jga!

bestnye, dpt menghiasi ramadhan dengan aktvt yg mulia. tahniah :)

TEDDY said...

kite slalu ttanya2 knp arini kite byk mnangis??
mungkin ALLAH sedang menyiapkan satu cara supaya kite dapat t'senyum indah slps ini..

to chargon: semoga tabah m'hadapi dugaan dariNya.

cookie devine said...

Btl JMR.aku setuju ngn "Ade banyak, kita makan cara banyak. Ada sikit kita makan cara sikit".Hasilnya sgt berkat.Macam buka umh sewa kecik aku hr tu.rs cam sikit, tapi saat2 nak buka semua ckp and dapt mkn dan tidak mmbazir skit pun....pada Chorgan,hadapi dugaan nih ngn penuh kesabaran,

Anggerek said...

mesti seronok kan buat majlis cmni :)

JMR said...

tyhah : alhamdulillah..berkat krjasama leh wt xtvt gitu.

teddy : btol tu..sumer org berhak hepi:-)

cookie : bersederhana lebih baik..:-)

anggerik : yup, sonok sesgt.shud join us&feel it!:-)

ShiDa said...

Alhamdulillah masih ada lg anak2 muda yg punya keinginan adakan majlis seumpama ini.. menu homemade lg!! Tahniah utk semua ye..
[tp naper x jemput kiter huhuhu.. :(

To Chorgan : Kita sama2 doa utk awk k.. tabahkan diri menempuh ujian yg diberi...

JMR said...

shida : tenkiu..next time kitorg siap wt special invitation 4 shida&family ye..:-)

daniadanis said...

tahniah2..
menu sniri+gotong-royong masak team bujang+organize mjlis sebegini=wow!

insyaAllah semoga diberkati :)

biskutrajin said...

sape yg snap pic yassin 2...chantek la

JMR said...

daniadanis : tenkiu..nnt leh la buk utk mjlis ngn jeme..:-p

biskut : tq.my fren yg snap.edited by JMR..;-)

miEz haNeM said...

rajin anak2 muda ni:) salute buat kamu ngan kawan2 umah sewa tu:)

JMR said...

miez : tenkiu..suka word 'anak2muda' tu..hahahah