Wednesday, August 26, 2009

Ramadhan's Journey

Satu permulaan yang menarek.
On Leave dari Rabu sampai Isnin.
ahakz..
Semangat nak sambut merdeka kah JMR?
Mungkin YA mungkin TIDAK.
Yang pasti tika ni.
Dari tol Gombak ke Besut.
Satu perjalanan yang menarek.
Paling best, aku ade driver yang amat ber'energi'.
Chaya la makchek..!!!


Berbuka @Gua Musang.
1st time g bazar ramadhan penuh ngan lauk pauk je, kueh mueh harem susah nak carik.
Seb baik murtabak daging kt cni memang sedap giler banding yg kt KL.
Dah tu td baru lepas ujan, memang merah la tapak sandalku dgn lumpur kerajaan PAS.


Adam berlagak pose, padahal otw td baru blasah McChicken, pandai ko ek.
ooo..patot la..ade awek kat meja belakang.
So, status lelaki soleh tu kena la jg kan..
Sapa ajar ni??

Last menu b4 btol2 sampai Besut.
Benti kt Machang,Kelate.
Supper ngan colek paru+colek buah n wateva yg aku tak sure nama dia.
Yang aku tao, melantak je.
Sambil2 dengar makchek diskas pasal projek kt Besut.
Aku terperasan sorg mamat ni.
Maybe dia P.I.C utk projek nih.
Pendek, itam & gelak cam apatah.
Ooo..mamat ni yang geng haram kt sekolah rendah aku luh.
Amboi ko..takkan tak igt kt aku kot.
Bukan main ko tyco kt skolah luh erk.
Kalo pk2, nak je aku fired dia dr involve ngn projek kt Besut tu.
Tp pk2 balik, tak baik tutup periuk nasi orang kan?
aisehh..astagfirullah....
(nyesal lak tak snap muka dia..hahaha)

Walawey..aku dah sampai kampung yg amat best.
Lama siot tak balik.

Korang bile lg nak balik berRAMADHAN kt kampung.
Busan la asyik beli makanan kt kedai&bazar je kan?
:-p


**org di sana : miss me?**


::J.M.R org kampung::

9 comments:

kirana said...

uitss..igtkan masukblog aqasha tadi hehehhe
ada iras2 dia lah...

MiSs FaiRlaDy JiM said...

salam,
huuhuhhuhu do u miss me??wakakakka..banyaknya beli MC=p

TEDDY said...

cute adam: i wan my sundae stoberi 2..
cute adam's cousin: of coz i do..realy2..

JMR said...

kirana : aqasha tu takde kaitan pon ngn sy..hukhuk
jim : miss u..hahaha..manade beli mc..ayoo
teddy : nah ur sundae..thanx dear

TEDDY said...

aqasha ke??OMG..!

cookie devine said...

Cik Cookie dah balik kg last week.c8 1st Ramadhan ngn family.best...

JMR said...

d: omg too! wat the f..haahhaah
cookie : bestkn dok kg..hedheee

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
selamat menjalankan ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

JMR said...

tenkiu bro...:-)