Monday, August 17, 2009

P.A.G.I I.S.N.i.N


Aku bangkit dengan senyuman di hati
dalam bahasa omputeh:
'i wake up with a smile in my heart'

ececheceh...
Kerana?

Mestilah kerana sebelum tido semalam,aku dah pon tersenyum.

Tidur dalam senyuman.

Senyuman puas.

Rasa sangat berbaloi, turun naik ofiz madam.

Surat kena reject, strategi camne nak push orang atas,camne nak kumpul bukti2kukuh.

Macam kes besar je ek.

Bagi aku memang besar pon, coz aku nak masa terluang yang banyak.

Jadi, aku leh tumpukan pada kije aku yang lain.
Masa itu kan emas.So lagi banyak masa aku, lagi banyak la emas aku ada kan.Kan?Kan?Kan?
( iyekan lah aje yek..)
JMR adalah aku. Aku adalah JMR.
natijahnya..
Aku adalah aku!

Once aku cakap aku nak, aku cuba yang terbaik untuk dapatkannya.

Kepuasan pada aku terletak pada usaha.

Keputusan diakhirnya hanya sebagai bonus untuk usaha aku.

Tapi sampai saat ni, banyak lagi "I wish,i could have..." masih tak tercapai lagi.

nnt la, n3 bila2 aku gitau apa yang aku nak,mana tau ada mana2 sponsor nak bagi aku benda2 yang aku nak tu..hikhik

'Syukur, alhamdulillah'
(sila baca dgn nada cam iklan Hai-O ye)


Aku sangat2 bersyukur dengan apa yang aku skang nih.

Tapi tak salahkan untuk berusaha mendapatkan apa-apa yang lebih baik&terbaik??



::J.M.R giler nescafe::

15 comments:

pinkylunna said...

good luck with ur job!

JMR said...

thanx nana:-)

Heidi Shafiq said...

yakin tu penting!
kedua, usaha!
caiyok!

JMR said...

thanx shafiq..gambarimashou!!

Paan Tanpa Adik said...

Oh...I hate monday.

MiSs FaiRlaDy JiM said...

what is ur wish?? anyway thanks for the comment and nice green smile ball =)i did sharing the Punica granatum with my roomate...~~

anggerek.com said...

wish u all the best

JMR said...

paan: sori to say..I LOVE MONDAY (ok ok aku tipu!)
jim : whos ur roomate?:-p
mutia : thanx fren!

maisyara pot! pot! said...

errr... mai smlm titow senyum sbb nota2 yg mai wt smue masok... tp, nape pg td mai nanges!? waaarrrgghhh! sedeyh gilew aaaarrr ta pat jawab exam!

JMR said...

leks a mai..tak jwb skali bkn bmakna takleh jawb selamanya kan..cuba lg..chayo!

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku tau ko nak apa,,,
ko nak kawin kan?? kan???

JMR said...

uiks..mana tao nih..hukhuk..pndai2...:-)

MiSs FaiRlaDy JiM said...

my roomat3 is "ted" dats wht my bf and me called her...=p

JMR said...

owh..mcm kenal jer...:-p

Redbloodsnow said...

a''ah tol tuh JMR, x salah if kte nk yg baik & terbaik


:)