Saturday, August 29, 2009

Andai kau tahu..28 Ogos 2009.

Boley tak aku nak sedih?
Sedih kerana apa?

Perlu ke aku bersedih?

Sebelum ni pon pernah jadikan?

Tadi nape taknak sedih?

Owh sbb ade ciksu & makchek kan?

"Manusia tak pernah sempurna kan?"

Ya, itu dulu, masa mula2 dulu kan?

Cuma kali ni, alasan 'karier' dijadikan sebab kan?.

Ok, sebab yang sgt kukuh kan?

.titik.

Owh terima kasih utk sumer.

Terima kasih untuk sumer kenangan&pengajaran.

Aku bahgia,aku sedih,aku gembira, aku sengsara.

Walaupon tak pernah aku sangka.

Hanya sekali skala menduga.
Tapi...
Masa berlalu, manusia berubah.

Sumer orang leh berkata2.
Dan aku pon boleh mendengar.

Kenapa?

mungkin..
Kerana aku bukannye ada pape untuk itu.

Aku hanya ada impian untuk dijadikan harapan.

Harapan yang dijadikan sandaran untuk masa depan.

Takpelah..sabarlah JMR..

Takde rezeki..leh cuba lagi kan?

Saje nak sedapkan hati sendiri.

Meski ku rapuh dalam langkah..Kadang tak setia kepadamu..Namun cinta dalam jiwa..Hanyalah padamu..Maafkanlah bila hati..Tak sempurna mencintaimu..Dalam dadaku harap hanya..Dirimu yang bertahta.

**to you : tutup buku lama, bukak buku baru.Be a better person 1**
Do make ur mama proud.



Aku sekadar berkata2 sebagai manusia biasa, sedangkan diriku juga tak punya apa2istimewa..di mata dia.
::J.M.R nobody::


20 comments:

IxoR@ said...

Hidup perlu diteruskan walau dlm apa jua keadaan....

Jadikan hari sedih yg lalu sbg pembakar semangat...

JMR said...

thanx ixora..u such a gud fren..:-)

Natsu said...

aku ingt lirik lagu la td. cun gak ayt ko.

JMR said...

yg merah bukan lirik pgu ..yg ijau tu btol la lirik lagu..hehehe

khadijah said...

maybe she's not meant for you?
you'll find someone better,sooner or later :)
or kalau memang dia untuk kau,lama2 nanti korang together jugak.
be strong okay!heh

Cutiesifa said...

teruskan usaha untuk capai apa yg u inginkan..dirimu ada keistimewaan cuma dirinya msh tidak nampak itu..smile okay :) senyum leh buat kt happy dan lupakan kesedihan kt..

cookie devine said...

Ko pun pernah cakap hidup pun mcm Eye of Londonggg wehh.sabar ekkk.

HonEyBuNNy said...

JGN LA SEDEY2.....HAPPY2 EK...BYK KN BERDOA EK..KALO DA JDOH XKN KEMANA LA...

miSs siv said...

manusia tak sempurna..
tp kite buley try utk jd sesempurna mungkin..
=p

Along25 said...

Salam perkenalan...
Jgn terlalu sedih k:) Semoga awk dapat melalui sume cabaran & dugaan yg datang....

Anggerek said...

en jmr...

as u said
"Allah hilangkan matahari sebab Dia berikan pelangi yang indah..never giveup&be strong"

triple x malaya said...

kuat kan semangat untuk terus hidup di dunia persinggahan ini..teruskan usaha untuk mencapai ape yang kite inginkan..

salam ramadhan n salam blogger dari aku..

~0~ said...

berpantang ajal sebelum maut...berjuang hingga ke hujung nyawa...

Selamat berpuasa dan good luck

TEDDY said...

dear..
2 da world, u mayb 1 person..
but to 1 person, u mayb da world..

LIyaNa said...

bro..aku kenal Nko..ko memang tabah & kuat..sungguhpon ko manja.hahhaha..satu dunia ko dah jelajah, takkan hal kecik gini ko nak sedeh..jiwa ngko kental pe?kalo tak, ko takkan kekal gagah berdiri cam sekrng nih per..btol x?
WE ALL LOVE YOU BRO!

░♥si lampu neon♥░ said...

Insyaallah..ape yang baik kita sama2 ubah..apa yang buruk kita sama2 buang..

biar apa orang kata, yang penting kita usaha menjadi lebih baik..

be cool ok..

JMR said...

neon: thanx fren..yup..pduli kan org ckp pe,jnji kt bhgia..try my best.

liyana : tq!ko lg manja kot..hahha

teddy : tenkiu dear..luv u!

~o~ : perjuangan masih blm selesai..

triple x : insyaAllah, akn ku teruskan usaha ku:-) THAnX!

anggerik : alamak, copy my words..btw, tenkiu so much..

along : cabaran&dugaan lumrah idop..tq fren!

miss siv : try my best to be a better man..thanx!

honeybunny : dah tak sedeh.waste my time..trima kaseh kawan!

cutiesifa : always SMILE!thanx u so much!

cookie : ala, guna ayat aku blk.tenku pijan!

khadijah : tenkiu! im stronger than yesterday:-)

THANX TO ALL..!!

REALLY APPRECIATE!!:-)

knockudown said...

sometimes we dont noe wut will happen on future, but we do noe wut we want in our life.there shud be something behind a scene.we plan.Allah decides it.love doesnt mean we being together, love is love when we r happy for each other.n pray for their happiness. to JMR:: always remember that Allah will b there for u

JMR said...

thanx G....all i know is just give the best performance to be the best 1..Allah know BEST:-)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.