Wednesday, July 22, 2009

Must be..


LTH office

Sewaktu saya masih kecil,
Saya bercita-cita untuk mengubah dunia.
Apabila saya menigkat remaja,
Saya rasakan cita-cita itu terlalu tinggi,

Maka saya pun ubah fikiran utk mengubah negeri saya sahaja.
Semakin menigkat dewasa,

Saya rasakan cita-cita ini juga terlalu tinggi,

Jadi saya pun merancang untuk
mngubah kampung saya sahaja.
Apabila saya sedar, ini juga mustahil untuk saya lakukan,

Saya cuba pula untuk mengubaj keluarga saya.

Sekarang saya sudah tua,
baru saya sedar bahawa saya

Seharusnya bermula dengan mengubah diri saya sendiri terlebih dahulu.

Seandainya saya telah bermula dengan
mengubah diri sendiri dahulu,
Saya mungkin dapat mengubah
keluarga saya, kampung saya, negeri saya dan mungkin dunia...
Siapa tahu????


10.25pm Lepas sesi refreshment, a simple conversation with LTH. mula-mula taktau sapa, mana satu mamat nih. Juz kenal nama dia coz my aunty yg introduce nama n suggest suh gi jumpa dia. SO tonite uncle azmi bwk aku g ofiz dia. Shock!Luxurious! but Simple Life!! rupa2nya mamat yang aku borak2 tu la owner ofiz n latest asset BMW X6.Bangga..bangga..bangga. Dia adalah senior sekolah aku luh, majority dlm ofiz ore kelate. Terpegun jap aku ngn kebijakan org2timur dlm ofiz nih! lagi aku bangga coz dia bumi yang amat low profile. Dlm kata-kata dia, terselit angin semangat buat JMR!
"U will get what u give"

"find the knowledge by urself, jangan harapkan org yang suap je"

"Grab the chance, if theres chance in front of ur eyes, y not??"

'IKHLAS kan diri bila menolong, insyaAllah u akan tau nikmatnya sebuah keikhlasan"

"Jangan lupa diri & ingat asal usul kita. Berbaktilah balik pada tempat asalnya kita"


To makchek,uncle azmi,aunty nani,LTH&my parent-thanx for ur support. Thanx for giving me the chance to join the gang. To umi,ayah&families; Thanx for the advices. Remind me when im lost in seeking for my rite way of LIFE.

4 comments:

miss oren said...

BLEH JADI WAKIL RAKYAT NI

DIK AN said...

Gambar tu apahal? Hensem sangat la tu? Hahahahaha! Hensem, hensem...layak kawin.

SwEeTFoResT said...

hehehe..salam kenal..

JMR said...

miss oren: wakil rakyat xlayak ma..impian pn xde kot..
dik an: yela, ko lg ensem..mst ko dh kawen kan..hahaha
sweetforest : salam back to u...keep in touch ya..