Friday, July 31, 2009

Gotong royong..bersih kah???




Gotong-royong?
perlu kah?
YUP..
ady loklak jawab,
"Ye mesti la, strategi nak tekel jiran2"
kerana?
"Jiran2 asik dok pandang rendah kt pemuda-pemuda yang menyewa bujang..."
Betol gk kalo dok pk2 tu. Persepsi jirang sekeliling biasanyer negatif kt bujang-bujang yang menyewa kawasan mereka. Btol x korg?
Macam kitorg kat cni, at first mmg diorang pandang slek je (aku rasa la..)
sampaikan ade bro tu tuduh kitorg curi besi penutup longkang. Then bila diorg tau sapa kami, status kami, baru dia nak cakap lelok. Don't judge a book by its cover. Walaupon huhahuha, tapi kitorg still undercontrol & boleh dikatakan quite educated boy & masih mampu nak berpk mana baik, mana buruk. Nauzubillah..

Mesti korang ade pengalaman pasal kewujudan bujang-bujang yang menyewa area umah mak bapak korang kan?
Tapi kenapa jadi gitu ek? Adakah sebab kita ni Melayu or memang adat orang Malaysia bersangka buruk dah memang sebati dalam kamus hidup??

haa...jawab jangan tak jawab ye...

2 comments:

DIK AN said...

Rajin betullah. Jap, tengah pikir mana-mana sedara pompuan yang tengah single. Haha!

JMR said...

bg je sapa2 yg single bro. jnji mantaps..hahah